• Foto: SAS
  Foto: SAS
02. februar 2021 kl. 09.11
Tre små aktier med stort potentiale
Ofte har de små ting stor betydning for, om rejsen bliver en succes. Det gælder også på din investeringsrejse, hvor du ikke skal glemme de mindre aktier. Det kan være netop der, du finder de store afkast.
Af John Stihøj, analytiker, ejer af Aktieinfo

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 1, 2021. Læs første del her.

 

2020 blev en fantastisk rejse for danske aktier med en stigning i C25-indekset på hele 33,7 procent. Large Cap-indekset, bestående af de 25 i C25-indekset tillagt 17 andre store aktier, steg med 30,6 procent, mens Mid-Cap-indekset ”kun” steg med 24,3 procent.

 

Trods investorernes generelt store fokus på de største indeksaktier har vi fået et fornuftigt forhold mellem kursstigninger på de helt store aktier og de mindre aktier. Indekstankegangen er dog fortsat fremherskende hos mange, der hellere vil købe en dyr, men velkendt aktie, fremfor at kigge nedad i kurslisterne. Og det er synd, for med lidt fodarbejde kan du være heldig at spotte kommende vindere blandt de mindre aktier.

 

Læs også: Fire små aktier med stort potentiale

 

Medierne fokuserer primært på de store aktier, som alle kender. En artikel om en mindre aktie får ikke samme antal klik som en artikel om en C25-aktie. Det samme gælder for analysedækning, hvor banker og finanshuse koncentrerer deres indsats om de store og kendte aktier.

 

Vid hvad du køber

Det kræver en mere aktiv indsats at investere i mid- og small cap-aktier, da der ofte ikke findes tilgængeligt analysemateriale. Jeg opfordrer altid til kun at investere i et selskab, hvis du har sat dig grundigt ind i selskabets virke, produkter, fremtidsmuligheder, økonomiske nøgletal samt har foretaget en subjektiv vurdering af odds for selskabets fremtid. Når forarbejdet er gjort, har du basis for at lægge aktien ned i din investeringskuffert.

 

Det er vigtigt at se på likviditeten i aktien, da køb i mindre aktier bør tilpasses omsætningen af aktien på børsen. Det er primært et problem i nogle af de helt små, danske aktier. Jeg opfordrer desuden til at anlægge en langsigtet investeringshorisont, når du vil satse på mindre aktier. Ting tager tid, men hvis du har gjort forarbejdet godt og sandsynliggjort for dig selv, at du står med en potentiel vinder, så bør du også have tid til at vente med at sælge.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: