Markedskommentar

Stadig risiko i Evergrande: Kan de betale renter af milliarderne?

Billede
Spørgsmålet er, om den konkurstruede kinesiske ejendomsgigant Evergrande kan betale 84 millioner dollars i renter i dag. Selskabet går tidligst konkurs om 30 dage.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Markedet har åndet lettet op i de seneste dage, hvor investorerne ser ud til at vurdere, at problemerne for den kinesiske ejendomsudvikler Evergrande ikke vil sprede så voldsomme ringe i vandet, som det skete for den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers i 2008.

”Det ser ud til, at investorerne vurderer, at Evergrande kan betale, får en aftale med kreditorerne eller at en konkurs allerede i en vis udstrækning er priset ind i markederne,” siger chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrev her

Evergrandes dollargæld udgør omkring 15 milliarder, og ifølge chefanalytikeren er den givetvis allerede nedskrevet hos kreditorerne, da obligationskurserne er faldet kraftigt.

Millioner af dollars skal betales i dag
Trods det, stiller han spørgsmål ved, om Evergrande kan betale sine renter i dag.

”Der er stadig risici, da Evergrande skal betale renter på 84 millioner dollar i dag på en af sine dollarobligationer,” siger Kim Fæster og fortsætter:

”Spørgsmålet er, om de kan det?”

I næste uge skal selskabet betale renter igen - da drejer det sig om godt 47 millioner dollars.

Evergrande har en samlet gæld på mere end hvad der svarer til 1.900 milliarder kroner.

Gigant i knibe: Frygter kinesiske ringe i vandet

Tidligst konkurs om 30 dage
Evergrande går dog ikke konkurs i dag, hvis de misser dagens betaling. Det vil i så fald først ske om 30 dage.

Efter mandagens bød på store kursfald i aktieindeks over hele verden, er markederne steget i de seneste dage og således også torsdag.

Den stigende risikovillighed ser ud til at være løftet af, at bekymringen over Evergrande er aftaget, da selskabet annoncerede en aftale med sine indenlandske obligationskreditorer.

"Samtidig er der spekulation om pengepolitiske lempelser i Kina i form af enten rentenedsættelser eller nedsættelse af bankernes reservekrav," påpeger Kim Fæster.

Abonnér på magasinet Aktionæren - meld dig ind her