Investorviden

SimCorp: Kursfald efter lave forventninger

Billede
Trods et godt 2019 er aktien blandt de C25-aktier, der er faldet mest under aktieuroen. Per Juul giver sit bud på, om det er tid til at samle op?
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

SimCorp havde et stærkt 2019 med vækst i omsætningen på 18,8 procent og hele 25 procent i indtjeningen per aktie.

SimCorps software-produkter hjælper professionelle investorer - som forvaltere og pensionskasser - med at styre deres investeringer i forhold til risiko og myndighedernes krav. Ovenpå finanskrisen har myndigheder i mange lande øget kravene til styring og dokumentation. Her har SimCorp - på grund af sit udspring på det nordiske marked - haft et forspring, fordi reguleringen altid har været stram her.

Moderate forventninger gav kursfald

Trods et stærkt 2019 er aktien siden årsrapporten faldet 18 procent. For det første var både omsætning og indtjening lavere i fjerde kvartal end året før, og for det andet har selskabets forventning for 2020 nok skuffet. SimCorp forventer i år, at omsætningen vil stige mere moderate 5-10 procent, og at indtjeningsmargin vil blive lavere end i 2019. Holder det stik, vil indtjeningen i 2020 blive lidt lavere end i 2019.

Coronavirussen spiller naturligvis også ind på kursfaldet. Virussen bør ikke i sig selv have stor effekt. Medfører den imidlertid en recession, så er erfaringen fra finanskrisen, at kunderne - for at spare penge her og nu - udskyder større investeringer.

Fokus på udvikling

SimCorp er dog overordnet set inde i en god udvikling. Man har fået gang i det amerikanske marked - som er verdens klart største. Her har SimCorp hidtil haft en lav markedsandel, men produktet er blevet udviklet og tilpasset amerikanske krav.

I det hele taget er udvikling vigtigt, og SimCorp vil i år bruge hele 20 procent af omsætningen her. For tiden er fokus på at udvikle produktet, så kunden får en komplet løsning via nettet, frem for at have systemet installeret lokalt på egne computere og servere. Vær opmærksom på, at det også medfører et større ansvar for SimCorp og en større risiko ved driftsforstyrrelser - fx på grund af hackerangreb.

Den stærkeste konkurrent er formentlig BlackRock. Men mange af BlackRocks potentielle kunder, er samtidig deres konkurrenter, og ikke alle har nok lyst til at udlevere data om deres investeringer til en afdeling hos konkurrenten.

Mere værd, men ikke et slagtilbud

Selvom SimCorp har en høj pris på 33,7 kroner for hver krones overskud, synes jeg aktien er mere værd - uden at kalde den et decideret tilbud. Stærke selskaber med god vækst kommer dog sjældent på udsalg, og man risikerer, at udsalget helt udebliver, mens man venter.

NAVN: SimCorp A/S
Børskode: SIM
simcorp.com

SimCorp blev grundlagt i 1971 under navnet SIM-CORP Simulation Planning Corporation og blev børsnoteret i 1998. Fra midten af 1990erne har fokus været på udvikling af software til kapitalforvaltere. SimCorp har aktiviteter på 26 kontorer i blandt andet Europa, Nordamerika, Asien og Mellemøsten. Selskabet beskæftiger cirka 1.900 ansatte.

OPTIMISTEN mener, at fortsat fokus på udvikling har givet stor vækst og adgang til det amerikanske marked. Samtidig ser optimisten en stor styrke i kundernes tætte relation til SimCorp. I det lys er prisen fornuftig.

PESSIMISTEN mener, at indtjeningspres hos banker og forvaltere vil trykke priserne og gøre det svært at vokse. Desuden mener pessimisten, at SimCorp bærer en stor risiko når produktet leveres over nettet. Og så synes pessimisten, at prisen er for høj.

Billede

Per Juul eller Juul Value Invest A/S ejer aktier i SimCorp og BlackRock.

Analyserne i Aktionæren og på Shareholders.dk er udtryk for skribentens vurdering af investeringen lige nu. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som læserne måtte pådrage sig ved at følge anbefalingerne.