Se listen: Så meget giver dine aktier i udbytte
76 milliarder kroner er på vej tilbage til investorerne som udbytte fra de danske aktieselskaber. Dermed er udbytterne på vej tilbage mod niveauerne for regnskabsårene 2017 og 2018, viser opgørelse fra Sydbank.
”Selv om indtjeningen hos mange danske selskaber har været ramt i 2020, er udviklingen ikke alvorlig sammenlignet med mange konkurrenter. Optimismen omkring fremtiden skinner igennem i et trods alt stadig højt udbytteniveau og en stadig klar overvægt af selskaber, der forhøjer udbyttet efter et år med historisk store forstyrrelser,” skriver aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen i en analyse af den danske udbyttesæson.
Mens de samlede udbytter er på vej op efter et sløjt og coronaramt udbytteår sidste år, er der til gengæld store forskelle på udbytternes størrelse i de enkelte selskaber. Se hele listen nederst.
Artiklen fortsætter under grafikken
Ligeledes øger 11 af 26 store selskaber udbyttet, mens andre sænker det. Mærsk mere end fordobler for eksempel udbyttet fra 150 kroner i 2019-regnskabet til 330 kroner i 2020-regnskabet, som bliver udbetalt i 2021.
Carlsberg og Vestas hæver udbytter trods tilbagegang
Ligeledes hæver Carlsberg og Vestas udbytterne. Bemærkelsesværdigt, fordi de to selskaber har haft tilbagegang i indtjeningen i 2020.
Læs også: Sæt flere penge i denne region
”Det er et vidnesbyrd om stærk tillid til fremtidig indtjeningsevne,” skriver Jacob Pedersen om de hævede udbytter fra Carlsberg og Vestas.
Mens tre selskaber fastholder udbyttet på samme niveau som sidste år, sænker seks selskaber udbyttebetalingen. Blandt andet ISS og Pandora, der sænker til 0 kroner. Ligeledes får aktionærer intet udbytte fra Demant, Jyske Bank, SAS, ALK Abello, Genmab og Bavarian Nordic.
Bliv medlem og læs hele artiklen nu
”Hos Demant og Jyske Bank skyldes det udlodningspolitikken. Både SAS og ALK Abello ville utvivlsomt gerne udbetale udbytte, hvis indtjeningen var tilstrækkelig robust. Både Genmab og Bavarian bruger naturligt nok pengestrømmene på udvikling af nye medikamenter – og ikke på udlodning,” skriver Jacob Pedersen.