"Ærgerlig afsked giver nye muligheder i Danske Bank"
Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak siger:
"Danske Bank har de senere år mærket en øget interesse fra de private investorer, som i dag ejer mere end 20 procent af bankens aktier. På vegne af disse mange private aktionærer, er det ærgreligt at Chris Vogelzang har måtte forlade Danske Bank midt i den transformation, som han var i gang med. Vi anerkender den beslutning der er truffet, som i høj grad handler om at beskytte bankens troværdighed."
"Desværre ser det ud til, at det er et sektorproblem, at finde ledere, der både har stor erfaring, og samtidig er de dygtigste af de dygtigste og de reneste af de rene"
Målt ud fra aktiekursen har aktionærerne taget meddelelsen ret roligt, og det kan der være flere gode grunde til:
- Chris Vogelzang gjorde et godt indtryk da han i sommeren 2019 trådte frem danskerne på Folkemødet på Bornholm. Han fik uden tvivl også igangsat interne fornyelser og oprydninger, mens han i mindre grad fik sat et tydeligt aftryk i offentligheden om den retning, som banken skal have i de kommende år. Vi har undervejs eftersøgt en mere proaktiv offentlige profil, og den kan vi så håbe, at hans efterfølger i højere grad kan fylde ud.
- Chris Vogelzangs afsked er beklagelig for banken og for aktionærerne. Men set udefra, så er det vanskeligt at klandre den daværende bestyrelse for de valg som blev truffet. Undersøgelserne var angiveligt meget grundige, og de første indtryk som han fik skabt til offentligheden var også kompetente og visionære. Nu handler det om, at banken vender denne pludselige modgang, til at vise mod og handlekraft for den nye retning der er lagt.
- Samlet set har Chris Vogelzang og Danske Bank sat gang i transformation, som ser ud til at fortsætte også efter han træder ud. At dømme efter de begrænsede kursfald har investorerne tilsyneladende tillid til, at det vil ske.
- Det helt store potentiale ligger i at få afsluttet de interne processer og oprydningen, så man kan melde klart ud til danskerne og de mange tusinde aktionærerne, hvordan man for alvor vil genvinde positionen som Nordens førende bank. Aktionærerne har efterlyst en ny kurs, og det er vigtigt, at den nye direktør i samarbejde med bestyrelsen får vist dette til offentligheden.
2021 skulle være året, hvor Danske Bank for alvor kom ud af oprydningsfasen og ind i vækstfasen. Nu kan vi så frygte, at det kan tage lidt længere tid, med mindre den yngre profil, Carsten Egeriis hurtigt griber stafetten, og får sat sit eget tydelige præg på kommunikationen fra banken.