• Tue Østergaard vurderer, at aktierne vil stige yderligere i 2021. Vestas bliver også skubbet godt opad i det kommende år, spår han. Medlemmer kan læse hele interviewet med Tue Østergaard herunder.
  Tue Østergaard vurderer, at aktierne vil stige yderligere i 2021. Vestas bliver også skubbet godt opad i det kommende år, spår han. Medlemmer kan læse hele interviewet med Tue Østergaard herunder.
27. november 2020 kl. 11.46
"Vestas bliver en kursraket og aktierne stiger i 2021"
Grønne aktier, tech- og vækstaktier vil trække aktiemarkedet længere op i 2021, mener partner hos HC Andersen Capital Tue Østergaard. Selvom Vestas-aktien er steget mere end 80 procent, kan den sagtens stige meget mere, forudser han.
Af Christian Kjær, journalist

 

Hvordan vil du karakterisere aktieåret 2020?
”Det har været fortællingen om, at danske aktier er anderledes end de europæiske aktiemarkeder generelt. Det kommer ikke bag på mig, at det danske marked har klaret sig bedre end Europa og verden, fordi vi har andre aktier end de mere industritunge europæiske indeks. Vi har store grønne selskaber samt tech- og medicinal-selskaber. Det danske aktiemarked hviler på globale selskaber, der opererer i en niche, hvor de er markedsledere, og derfor er der global efterspørgsel på danske aktier. Derudover bemærker jeg, at covid-19 har været ekstremt positivt for aktier, fordi der nu er bred enighed blandt verdens centralbanker om, at renterne skal forblive lave meget, meget længe.”

 

Bliv medlem og læs hele interviewet nu

 

Hvor skal aktierne hen i 2021?
”De danske aktier skal 10 procent op. Hovedudgangspunktet er, at der ikke er noget alternativ til aktier. Renten er under nul så langt øjet rækker. Hvis du går hjem og kigger på dit huslån, har du negative renter. Forestil dig, hvad det vil betyde for folks økonomi, hvis renten steg fra nul til fem procent. Det ville være et kæmpe økonomisk chok for folks privatøkonomi, og det ville sætte forbruget i samfundet under pres. Ude i Europa har mange store lande kæmpe statsgæld, så hvis renten stiger, er der mange stater, der risikerer at gå konkurs. Centralbankerne har forstået, at hvis renten stiger, ødelægger det alt. Derfor er de tvunget ud i den absurde situation at købe aktier og obligationer i markedet. Derfor tror jeg, der kommer en kæmpe stimulanspakke fra Den Europæiske Centralbank senest i begyndelsen af 2021, og det vil hjælpe aktiemarkedet. Derudover har danskerne aldrig haft så mange penge stående på deres bankkonti. Jeg tror, det betyder, at der er flere penge på vej ind i aktier, så retningen for danske aktier er positiv. Danske aktier er steget mere end 25 procent i 2020 med en nyhedsstrøm, der ikke kan blive værre. Det er ret vildt, og jeg vurderer, de fortsætter op, når nyhederne bliver bedre og væksten kommer til at overraske positivt.”

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: