20. november 2020 kl. 15.03
DSV-boss: Vi er klar til nye opkøb
Efter kæmpekøbet af Panalpina sidste år er DSV igen klar til at købe konkurrenter op. Det fastslog topchef i transportgiganten Jens Bjørn Andersen på Dansk Aktionærforenings InvestorUge.
Af Christian Kjær, journalist

Efter sidste år at have gennemført det største opkøb i virksomhedens historie med købet af Schweiziske Panalpina, er DSV klar til at købe op igen.

 

Det fortæller selskabets administrerende direktør Jens Bjørn Andersen på Dansk Aktionærforenings InvestorUge.

 

”Teoretisk set vil vi være klar til at købe op, hvis der opstår en unik mulighed,” sagde Jens Bjørn Andersen og uddybede:

 

”Vi er klar. Vores strategi og principper omkring værdiskabelse via opkøb er vi helt sikre på, og vi har endnu engang fået bekræftet, at vi har nogle kompetencer med opkøb i DSV. Vi er også i en fragmenteret industri, hvor vi synes, det giver mening at lave opkøb. Det vil vi gerne sætte to streger under: Lysten til at købe op er der stadigvæk.”

 

Se interviewet 32 minutter inde i videoen:

 

 

Selvom selskabet er klar til at gribe en unik mulighed, slår han dog også fast, at det vil være udmærket for organisationen i selskabet, hvis det næste opkøb lader vente lidt på sig.

 

”At lave et opkøb lige nu, hvor vi er i en nedlukning, og hvor man ikke kan rejse og ikke kan møde kunderne og medarbejderne, det ville være lidt specielt," siger Jens Bjørn Andersen.

 

Analyse: Fremragende DSV rammer nu kursloftet

 

Efter integrationen af det store opkøb af Panalpina sidste år, vil det ifølge topchefen heller ikke gøre noget, hvis det næste opkøb lader vente lidt på sig.

 

Næste opkøb må gerne vente

"Det arbejde vores ledelser ude i landende har påtaget sig, har været helt exceptionelt, så hvis de lige kunne få lidt tid, inden vi gik i gang med det næste opkøb, så ville det ikke være helt dumt. Vi har ikke travlt, og hvis vi kommer et til to år ud i fremtiden, inden det næste opkøb, så gør det absolut heller ikke noget. Så kommer vi til at skabe noget organisk vækst og fintuning af maskineriet, men lysten til at opkøbe er der stadigvæk," siger Jens Bjørn Andersen.

 

Interviewet kan du se i dets fulde længde i videoen herunder. Selve interviewet starter efter 32 minutter. Inden da fortæller Jens Bjørn Andersen om DSV.

 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: