Investorviden

Liste over godkendte investeringsfonde og ETF'er

Billede
Skattestyrelsen har nu udsendt sin liste over investeringsfonde, herunder ETF'er, der kan beskattes som aktieindkomst fra 1. januar.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

En ændring af skattereglerne giver fra årsskiftet mulighed for at udenlandske investeringsfonde, herunder de populære indeksfonde med ultralave omkostninger, kan beskattes som danske investeringsforeninger.

Det kræver, at fonden er mindst 50 procent aktiebaseret, og at den har søgt Skattestyrelsen om godkendelse inden 1. november 2019.

Listen er nu offentliggjort og omfatter cirka 1400 fonde, blandt andet en lang række indeksfonde fra store navne som iShares og Xtrackers. 

Hvis investeringsfonden ikke er på Skattestyrelsens positivliste, vil den fortsat blive beskattet som kapitalindkomst, når du investerer for frie midler.

Hvis du har en aktiesparekonto, vil du fra 1. januar kunne placere din opsparing i alle fonde på positivlisten.

Du kan se hele listen på Skattestyrelsens hjemmeside og du kan læse mere om de nye beskatningsregler i Aktionæren nr. 9 eller ved at klikke her.

Vil du gerne blive klogere på ETF'er?

'Find de bedste investeringsforeninger og ETF'er' er et kusus på InvestorSkolen, som henvender sig til dig, der har lille eller ingen erfaring med investeringsforeninger eller lige er begyndt at handle med investeringsbeviser.Læs mere om kurset her.