07. juni 2015 kl. 06.43
Kvalificeret fuldmagt
Indtil nu har de fleste selskaber og investeringsforeninger benyttet sig af blanko-fuldmagter til generalforsamlinger, men EU lovgivningen motiverer nu flere og flere til at benytte sig af kvalificerede fuldmagter, hvor aktionæren/investeringsbevisindehaveren meddeler fuldmagts-modtageren, hvordan han/hun ønsker, at der skal stemmes i relation til de enkelte punkter på dagsordenen. Dvs. man udfylder en slags ”tipskupon” med f.eks. ”ja” til punkt 1, nej til punkt 2, etc.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.