Interview

Har 63 af sine egne millioner inde på kogepladen

Billede
Michael West Hybholt har arbejdet med aktieanalyse i 27 år. Pengene og bonusserne, han har tjent gennem årene, har han smidt ind på kogepladen, så han i dag investerer mange af sine egne penge gennem fonden Regulær Invest Nordiske Aktier, som han selv styrer.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Analysen har også været bragt i Aktionæren 7, der udkom 28. september 2024.

Aktieanalytiker Michael West Hybholt har designet en investeringsfilosofi og en proces, som han selv kan stå inde for. Med god grund. I fonden Regulær Invest Nordiske Aktier, som han selv administrerer, ligger nemlig 63 af hans egne millioner.

”Det er penge, der kommer fra bonusser i 00’erne og afkastet deraf,” siger han og fortæller, at de mange millioner er investeret i Regulær Invest Nordiske Aktier gennem hans ratepension.

Filosofien, han investerer efter, er inddelt i fire kategorier, hvor de aktier, han investerer i, skal passe til en af dem.
Under første kategori hører selskaber, der tilfører porteføljen stabilitet til en rimelig pris.

”Lige nu kunne det være selskaber som Danske Bank, Tryg og DFDS,” siger han.

Se også Michael West Hybholt syn på tre aktier:

Under anden kategori hører selskaber, der har vækst, men hvor selskaberne fortsat er rimelig prisfastsat, siger han og peger på ISS, Securitas, Boozt og Pandora.

”ALK kommer også ind under den kategori, selvom den handler til høje multipler. Men væksten er rigtig fin i øjeblikket, og deres marginalomkostninger er ikke særlig høje. I disse år får du derfor et rigtigt pænt løft i EBIT-marginen. Det betyder, at ALKs vækst i indtjeningen er markant højere end deres omsætningsvækst,” siger han.

Leder efter overset værdi
Under tredje kategori findes selskaber, der har overset værdi.

”Der har jeg nogle af shippingselskaberne: Mærsk, Wallenius Wilhelmsen (WAWI) og Odfjell (ODFB). Sidstnævnte er kemikalietankskibe, som er en niche.

”Raterne på kemikalietank er kommet op lidt senere end på produkttank. Derfor er Odfjell spændende pt.,” siger han og tilføjer, at også rederiet Hafnia ligger i kategori nummer 3.

Den fjerde og sidste kategori, han bruger til at vælge sine selskaber er, at han ønsker selskaber, der laver værdiskabende forandringer.

”Det er min yndlingskategori, fordi der engang i mellem sker noget i selskaber, der kan udløse et enormt uforløst potentiale,” siger han og peger på Jyske Bank som et eksempel på det: ”Værdiskabende forandringer kan være, når Jyske Bank køber Handelsbanken og får synergier ud af det.”

”Problemet er dog, at hvis der kommer en recession, så får de her værdiskabende forandringscases ofte en på lampen. Derfor er det ikke klogt udelukkende at bygge en portefølje op om det. Det vil give for store udsving. Derfor vil jeg have, at porteføljen bliver spredt ud over de fire investeringskategorier.

Se også Michael West Hybholt syn på tre aktier:

Selvom fonden hedder Regulær Invest Nordiske Aktier giver mandatet dog også mulighed for at investere 25 procent af porteføljen i selskaber udenfor Norden.

”Jeg investerer uden for Norden under to omstændigheder. For det første, hvis jeg kan finde en spændende forretningsmodel, som jeg ikke kan finde tilsvarende i Norden. Og for det andet, hvis jeg finder en aktie, der er meget billigere, end de tilsvarende aktier i Norden.

Kom med til InvestorDagen i København - køb din billet her

I verdensklasse godt
Bortset fra det, foretrækker Michael West Hybholt de nordiske aktier fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

”Nordiske aktier har historisk gjort det i verdensklasse godt, hvis man ser på afkastet siden år 2000. De har præsteret bedre end globale aktier, og på samme niveau som S&P 500-indekset. Nasdaq har gjort det bedre, men udsvingene i Nasdaq har også været væsentligt større,” siger han.

Når de nordiske aktier gør det så godt, peger han på flere årsager: ”De nordiske lande har små hjemmemarkeder. Hvis virksomhederne skal være store, bliver de derfor nødt til at begå sig i verden. Det pres gør, at virksomhederne agerer mere professionelt,” siger han.

Desuden peger han på højt uddannelsesniveau i befolkningerne og det, at Norden er en region, der er forskånet for naturkatastrofer og geopolitisk uro.

”Vi er heller ikke ramt af korruption, regnskabsfusk og utroværdige rapporteringer. Det er gennemgående vederhæftige selskaber, som efterlever samfundskontrakten, og flere selskaber samarbejder også med universiteterne. Samtidig har selskaberne mange gode ankerinvestorer, som ikke bare tænker på at optimere for det næste kvartal, men ser på den langsigtede udvikling i virksomhederne.”

Herunder kan du læse tre interviews med Michael West Hybholt. Her giver han sit syn på to aktier, han ser positivt på, og en enkelt aktie fra det danske eliteindeks C25, som han ikke vil eje.

Remote video URL

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. De nævnte aktier er ikke købsanbefalinger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved køb.