Tryg: Overskriftsinvestorer har misforstået coronarisiko
Kun meget få selskaber undslipper effekterne af coronakrisen. Det gælder også for Tryg. Deres eksponering er dog mere indirekte og overskrifter kan have forvirret investorerne. Regnskabet for 1. kvartal viser, at den reelle coronarisiko er begrænset:
- Tryg aflagde et 1. kvartalsregnskab, som i store træk var som forventet.
- Investeringsresultatet var en afspejling af, at investering i aktier ikke har været godt i 1. kvartal. Investeringsresultatet viste et underskud på 980 mio.kr.
- Tryg havde en præmievækst på imponerende 8,9 procent. Eksklusive overtagelsen af Alka var væksten på 6 procent.
- Omkostningsprocenten var som tidligere guidet tæt på 14 procent.
- Combined ratio er stabil på 88.
- Det forsikringstekniske resultat på 672 mio.kr. viser en fremgang på 49 mio.kr.
- Der tales meget om Covid-19, men i relation til Tryg er den risiko meget overdramatiseret. Der er flere faktorer i spil på samme tidspunkt.
- På den ene side gav rejseforsikringer en finansiel lussing på 255 mio.kr. Efter genforsikring var Trygs egen ”regning” på 115 mio.kr.
- Samtidig giver ”Danmark arbejder hjemme” færre motorskader og indbrud. Tilsammen gav det en positiv effekt på 75 mio.kr.
- Den reelle Covid-19 effekt, eksklusiv faldende aktiekurser og efter genforsikring, er således på 40 mio.kr.
- Tryg har i Corona-tider ændret sin udbyttefrekvens fra kvartalsvis til årlig. Det er forståeligt. At udsætte udbetaling af udbytte betyder ikke, at pengene er tabte, men at de kommer på et senere tidspunkt.
Aktiekursfald rammer hårdt i 1. kvartal
Tryg blev i 1. kvartal ramt af Covid-19. Det er helt forventeligt. Investeringstabet gør på kort sigt den store forskel, og yderligere tab kan jo aldrig udelukkes.
Siden afslutningen af kvartalet er aktier generelt steget en del, og hvis 2. kvartal slutter, som det ser ud nu, bliver en del af 1. kvartals tab indhentet igen allerede i indeværende kvartal.
Overskrifter slører Covid-19 risiko
Der har været mange overskrifter om eksponeringen mod Covid-19. Reelt viste 1. kvartal, at den økonomiske risiko alt i alt er begrænset.
Rejseforsikring vil også i 2. kvartal koste dyrt, men hovedparten bliver betalt af genforsikring. Genforsikringspræmierne vil stige, men næppe til et niveau, som Tryg for alvor kommer til at mærke.
På andre områder vil der være modsatrettede effekter af, at danskerne arbejder hjemme. Mere hjemmetid giver lavere udgifter til bilskader og mindre plads til indbrud.
”Lille” Covid-19 eksponering
Kun få selskaber kan siges at være immune over for effekterne af Covid-19, men på en skala fra ”lille” til ”stor” må Trygs eksponering siges at være lille.
Prisfastsættelsen er samtidig høj, og det kan vise sig at blive en udfordring.
Økonomisk står Tryg stærkt. De har styr på deres risici og den største ubekendte er reelt investeringsresultatet og aktiemarkedet.