Overrasker ChemoMetec igen med 10% kursstigning?
Trods det solide resultat er selskabet ikke helt fri af coronausikkerheden endnu, da selskabets klart største marked (Nordamerika) tidsmæssigt er lidt efter i det overordnede coronaforløb med nedlukning og efterfølgende genåbning.
Vort primære fokus ligger på EBITDA-væksten på 59% og en imponerende EBITDA-margin på 49%. Drivkraften bag det var den stigende omsætning, en “stram omkostningsstyring”, og at mange rejseudgifter blev annulleret som følge af Covid-19, og mødeaktiviteten i stedet lagt online.
3. kvartals EBITDA-margin på 49% skal ses i relation til en margin på 41% i 2. kvartal, eller sagt på en anden måde, så viste ChemoMetec så stærk omkostningskontrol, at man formåede at konvertere en kvartalsmæssig stigning i omsætningen på 2,8 mio. kr. til en EBITDA-stigning på 5,5 mio. kr.
Vi ser interessante aspekter i marginen på 49%, der igen minder os om, at ChemoMetecs ”peak margins” kan ligge langt højere, end aktiemarkedet antager idag.
Tilbage i februar highlightede vi ChemoMetecs spirende serviceforretning som en undervurderet del af aktiecasen. I 3. kvartal tegnede ChemoMetec servicekontrakter for 4,9 mio. kr., men bookede kun omsætning fra service på 1,8 mio. kr. I forhold til 2. kvartal var det en stigning i tegningen af nye kontrakter på marginale 0,1 mio. kr., men vi tilskriver dette coronakrisens begrænsninger på kundekontakter.
Vi ser istedet coronakrisen som en trigger for stigende kundeefterspørgsel på servicekontrakter, da krisen øger fokus på værdien i at have fuldt funktionsdygtige systemer og supply chains, specielt i krisetider. Vi fastholder vores tidligere beregninger på, at serviceforretningen kan addere op imod 20- 25 mio. kr. i EBITDA i næste regnskabsår mod et lavt encifret bidrag i år.
Gennem coronakrisen med kursstigning
ChemoMetec er kommet igennem coronakrisen med en mindre kursstigning, og har dermed bygget videre på den stærke kursudvikling i starten af året. Vi vurderer, at selskabet endnu ikke er helt frit af en mulig coronaeffekt, da virussen kom senere til USA, som er ChemoMetec største enkeltmarked (Nordamerika udgør mere end 50% af omsætningen).
Vi mangler også indikationer på, hvorvidt det stærke omkostningsfokus kan have en langsigtet negativ påvirkning af væksten, f.eks. i styrken til at generere nye kunder. Med det sagt, så er vores antagelser om den operationelle risiko i selskabet mindsket grundet den højere fleksibilitet og ledelsens stærke ageren under krisen. Endvidere ser vi en mulighed for, at selskabet kan bygge videre på læringen fra onlinemødeaktivitet og formår at bibeholde dele af marginfremgangen.
Et stort interval i selskabets forventning til omsætning på 205-213 mio. kr. og EBITDA på 82-90 mio. kr., og lave implicitte antagelser til salg og indtjening i 4. kvartal, reflekterer fortsat en forhøjet coronausikkerhed og lav gennemsigtighed i ChemoMetecs forretning på kort sigt. I det lys ser vi stadig gode muligheder for, at selskabet overrasker positivt igen i 4. kvartal.
Børskurs på analysetidspunktet 310,00
AktieUgebrevets kursmål (12 mdr) 350,00
Morten Larsen ejer ikke aktier i ChemoMetec.