Foto: Shutterstock
Investorviden: Coronapandemien har sat fornyet fokus på indsamling og brug af sundhedsdata. Grænserne har flyttet sig og over en bred kam lader vi nu til at være mere tilbøjelige til at blive overvåget eller dele data om os selv. Det åbner forretningsmuligheder for de IT-, teknologi- eller medicinalselskaber, der kan finde de nye og lukrative grænseflader mellem IT og sundhed.
Foto: Shutterstock
Analyse: Nedskrivninger i kølvandet på Covid-19 og den stærke kapitalposition var oplagte fokuspunkter i forbindelse med Nordeas halvårsregnskab. Omkostningsudviklingen tiltrak sig dog også opmærksomhed med et stort fald i omkostningsprocenten, som trods sin lidt kunstige natur understøtter 2022-målsætningen.
Foto: Copyright ISS World Services A/S.
Analyse: Den 1. september er der en ny sherif i ISS-byen. Det vil investorerne formentlig kunne mærke snart - og i hvert fald se frem til.
Analyse: Slutningen på ordretørken betyder at NKT's aktiekurs er brudt igennem ikke bare et, men to modstandsniveauer. Rasmus Mühlback Hansen peger også på yderligere potentiale i Pandora - trods den seneste tids stigninger. Læs også om Nokia og det tyske Dax-indeks.
Investorviden: Novo Nordisk er større end de andre. Og Danske Bank er større end Jyske Bank. Men hvor meget større? Og er Ambu større end Novozymes? Det kan være svært at danne sig et indtryk ved at kigge på tallene. Derfor har vi lavet en grafik for at give dig et overblik over, præcis hvor store C25-selskaberne er i forhold til hinanden målt på markedsværdi.

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Investorviden: Kvartalet gav pæne afkast for både de aktive og de passive fonde, men passivfondenes fastholdt deres store forspring fra første kvartal.
Fundamental Portefølje: Fundamentalporteføljen kom stærkt igen i 2. kvartal og genvandt noget af det tabte fra 1. kvartal. Men Thorleif Jackson ser sorte skyer i horisonten og træffer derfor en overraskende beslutning om at omlægge porteføljen radikalt.

TEMA: Redskaber til teknisk analyse

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: