Aktieudsigten: Den Europæiske Centralbanks præsident, Mario Draghi, gav væksten et skud vitaminpiller i sidste uge. I denne uge er turen kommet til den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell. Ugen bringer desuden regnskaber for en række vigtige selskaber. Samtidig får du forklaringen på, hvorfor markederne kan blive meget urolige på fredag.
Analyse: Det store amerikanske aktie-indeks S&P 500 er meget tæt på at bryde modstandsniveau og give et købssignal. Desuden byder ugen på nye signaler for to danske virksomheder: Industrivirksomheden FLSmidth og medicinalproducenten Zealand Pharma. Blandt udenlandske aktier er Deutsche Post begyndt at se interessant ud.
InvestorDagen: Bæredygtighed er på alles læber og også et strategisk element flere og flere investorer tænker over, men hvordan kan private og institutionelle investorer påvirke selskabers strategi for bæredygtighed? Få svaret på vores InvestorDag, hvor vi inviterer til en spændende paneldiskussion.
Glæd dig til at besøge store tyske virksomheder som Hapaq-Lloyd og Beiersdorf. Du får også lov til at komme med bag kulisserne, når vi besøger én af Europas allerstørste containerhavne. Foto: Karsten Bergmann
Investorviden: Torsdag d. 10. oktober 2019 inviterer Dansk Aktionærforening på en spændende investorrejse til Hamborg. Se programmet her og meld dig til, hvis du vil med på den unikke tur.
Foto: Teater Republique
Foreningsnyt: Oplev et medrivende drama om Lehman Brothers, der på dramatisk vis blev symbol på den store finanskrise i 2008. Som medlem af Dansk Aktionærforening får du ikke blot en ekstraordinær teateroplevelse - du kommer også til at møde én af skuespillerne fra forestillingen, og Professor Ken Bechmann fra CBS fortæller om den historiske betydning af den hæderkronede banks kollaps.

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Investorviden: 2. kvartal gav en sidelæns kursudvikling for fondene i de to porteføljer. Passivfondene leverede dog samlet de bedste afkast og har nu en pæn føring i forhold til de aktivt forvaltede fonde.
Fundamental Portefølje: Thorleif Jackson gør status for sin fundamentalportefølje, der i de seneste tre måneder har givet et svagt positivt afkast på linje med markedet. To selskaber sælges eller reduceres, to andre får forøget deres vægt og et nyt - og for nogen muligvis overraskende selskab -kommer ind i varmen.
Investorviden: Det er ikke svært at finde spændende køb til den internationale portefølje, trods aktiekurser tæt på rekord. Og - måske lidt overraskende - har én af de absolutte tech-giganter fundet vej til porteføljen.
Teknisk Portefølje: Handelskrig, manglende momentum og et politisk klima fyldt med sorte skyer. Er det tid til at finde paraplyen frem? Lars Persson går den tekniske portefølje igennem med tættekam og rydder op med hård hånd.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmark bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 7/2019
    30. september - 4. oktober
  • Aktionæren 8/2019
    4.-8. november
  • Aktionæren 9/2019
    9.-13. december

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: