11. december 2015 kl. 00.00
KULTUR: Ny DR-serie om økonomisk kriminalitet
Ny TV-serie skildrer den grådighed, som ligger til grund til blandt andet finanskrisen - og som ligger dybt i os selv.
Af Louise Lendal Solhøj, journalist i Dansk Aktionærforening
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

DR er på trapperne med en ny søndagsserie. Serien ved navn Bedrag, der har præmiere den 1. januar, handler om efterforskeren Mads (spillet af Thomas Bo Larsen) fra Nordsjællands politi, som ved et tilfælde kommer på sporet af suspekte forretningsmetoder i en af landets mest profilerede virksomheder - energiselskabet Energreen.

På overfladen er er Energreen en anerkendt frontløber på grund af selskabets innovative energihandel og sit fokus på bæredygtig energi. Selskabet drives af den ærefrygtindgydende CEO Alexander Sødergren (spillet af Nikolaj Lie Kaas). En mand, der modtager erhvervspriser for årets mest vækstende virksomhed, flyver i privatfly til New York og i det hele taget tæller firmaets omsætning i milliarder. Energreen er på vej til at skulle børsnoteres, men under overfladen truer en dyster hemmelighed - og det er her Mads kommer ind i billedet.

Privat har Mads, der er gift og far til to børn, også sit at slås med. Familiens 1970'er parcelhus i forstæderne er kraftigt overbelånt, og Mads' kone Kristina er blevet sygemeldt på grund af sclerose. Familien lever derfor alene af Mads' indtægt.

Socialrealistisk instruktør
Serien er instrueret af den anmelderroste instruktør Per Fly, der med sin populære Danmarks-trilogi - der omfatter filmene Bænken, Arven og Drabet - for alvor bragte socialrealismen med ind i det 21. århundredes danske filmunivers.

Om Bedrag har han til Berlingske sagt:

"Det var afgørende for mig, at vi kunne vise, hvordan krisen påvirkede mennesker i alle dele af samfundet - fra de rige svindlere til håndværkeren med baglommen fuld af sorte penge. Nøglen til et fælles tema for alle personerne blev at vise den grådighed, som alle, uanset hvor de befandt sig, blev ofre for, inden boblen til sidst sprang."

Bedrag tager os med ind i de økonomiske forbrydelsernes verden - i bankerne, på børsen og i bestyrelseslokalerne.

Ud over Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas og Line Kruse medvirker en række andre skuespillere og statister - heriblandt den nu afgåede formand for Dansk Aktionærforenings repræsentantskab Niels Chr. Andersen, der er statist.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer