16. oktober 2015 kl. 00.00
KULTUR: Kvinde: Få plus på kontoen
Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen er kvinden bag den nye bog "Plus på kontoen - Syv smutveje til en sjovere økonomi". Økonomi behøver ikke at være kedeligt, mener hun.
Af Louise Lendal Solhøj, journalist i Dansk Aktionærforening
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

Det skal være let at finde ud af sin økonomi, og det skal for alt i verden ikke være kedeligt. Det er udgangspunktet i den nye bog ”Plus på kontoen – Syv smutveje til en sjovere økonomi”, som er skrevet af forbrugerøkonom Ann Lehmann Ericsen.

Bogen henvender sig især til kvinder, idet forfatteren mener, at disse traditionelt overlader en stor del af ansvaret for styring af økonomien til deres partnere, og derfor ikke har overblik over, hvordan deres økonomi reelt ser ud.

Husholdningsøkonomi for begyndere
At bogen er målrettet kvinder er tydeligt. Den er nemlig spækket med husholdnings-sparetip som "bag dit eget brød i stedet for at købe brød", "skift de kort bilture ud med cykelture" osv.

En anden gammel traver er rådet om ikke at kaste gode penge efter dårlige. Her mener Ann Lehman Ericsen, at man skal sige farvel til sine kundeklub-medlemsskaber i fx Matas og Coop, da det er ren pointjagt, og man derfor risikerer at miste sin kritiske forbrugssans. Derudover skal man ikke lade sin vaskemaskine reparere, når den efter to års brug går i stykker - for da er vaskemaskinens værdi alt for lav, til at det kan betale sig at reparere den.

Økonomi og psykologi
Bogen tager fat i flere af de psykologiske fænomener, der spiller os et pus, når det handler om privatøkonomi og penge. Et af fænomenerne er tabsaversion, som kort fortalt går ud på, at en tabt krone føles tungere end en vundet krone.

Derfor knytter vi mennesker os også til ting, som vi for længst er holdt op med at bruge - fx tøj. De 80 procent af tøjet i klædeskabet, som ikke er blevet brugt i et år eller mere, og som reelt ikke længere har værdi, er svært at skille sig af med - for det var jo dyrt at købe til at begynde med.

Måske har du nogle gamle klude eller vaner, du trænger til at rydde ud i?”Plus på kontoen – Syv smutveje til en sjovere økonomi” er udgivet af Gyldendals forlag og koster 250 kroner. Køb den på forlagets hjemmeside >>

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer