08. maj 2012 kl. 00.00
De 10 mest populære amerikanske aktier lige nu
Hvilke aktier er "in" i USA - verdens økonomiske lokomotiv? Olie, it eller noget helt tredje? Bliv inspireret af de aktier, flest amerikanske investeringsforeninger har valgt at lade være en del af porteføljen i 2011. Se top-10 her.
Af Annette Mors
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

Hvert år kårer det amerikanske magasin Better Investing, hvilke aktier der har været de amerikanske investeringsforeningers "darlings" i årets løb - målt på hvor mange foreninger, der havde den pågældende aktie i deres portefølje den 31. december 2011.

 

Se herunder de 10 mest populære amerikanske aktier:

 

1. Apple Inc. (AAPL) - 1.653 foreninger

Apple producerer hard- og software og kendes bedst på deres i-produkter: iMac, iPod, iPad, iPhone og iTunes. I år lancerede virksomheden sit sidste nye "device": iPad 3, der som med de tidligere produkter blev revet af hylderne, allerede inden den fysisk kom på hylderne. Apples medstifter Steve Jobs døde i oktober i år af kræft og efterlod rollen som administrerende direktør til Tim Cook, der allerede da havde fungeret som direktør i en længere periode under Jobs' sygefravær.

 

2. General Electric Company (GE) - 1.640 foreninger

Generel Electrics primære forretningsområde er produkter, som enten genererer, overfører, fordeler, kontrollerer eller forbruger elektricitet - fra jetmotorer til el-pærer. Selskabet ejer desuden en række datterselskaber indenfor medier, health care og finans - f.eks. GE Money Bank. På verdensplan har selskabet over 287.000 medarbejdere fordelt på 160 lande.

 

3. Johnson & Johnson (JNJ) - 1.336 foreninger

Johnson & Johnsons forretningsområde er dagligvarer i skønheds-/sundheds-genren. Deres produkter strækker sig fra plaster, bandager og sårpleje til hudplejeplejeprodukter (Johnsons, Neutrogena og Clean & Clear). Kontaktlinserne Acuvue er også et kendt Johnson & Johnson-produkt på det danske marked. På det amerikanske marked er selskabet desuden kendt for deres smertestillende lægemiddel Tylenol. Johnson & Johnson beskæftiger med deres datterselskaber cirka 118.000 mennesker på verdensplan og har mere end 250 selskaber i 60 lande.

 

4. Ford Motor Company (F) - 1.171 foreninger

Ford Motor Company er et amerikansk bilselskab, grundlagt i 1903 af Henry Ford. Deres "fornuftige" personbilsortiment er det, de fleste forbinder Ford med: eksempelvis Ford Ka, Ford Focus osv. Men også inden for motorsport er Ford et stort navn med deres rallybiler. Ford er den næststørste bilproducent i USA og den femtestørste på verdensplan. Selskabet ejer en mindre andel af Mazda (Japan) og Aston Martin (UK) og beskæftiger cirka 166.000 på verdensplan.

 

5. Stryker Corporation (SYK) - 1.096 foreninger
Stryker er en af verdens førende virksomheder inden for ortopædkirurgi. Selskabets hovedsigte er dermed at hjælpe patienter til at få et sundere og mere aktivt liv gennem produkter, der gør operation og opheling enklere, hurtigere og mere effektiv. Produkterne omfatter lige fra sygehussenge, lejer og bårer til kirurgisk tilbehør samt rekonstruktions-, traume- og rygprodukter. Selskabets navn stammer fra stifteren af virksomheden, dr. Stryker, en amerikansk ortopædkirurg. Selskabet beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere, og deres produkter bliver solgt i 89 lande.

6. Microsoft Corporation (MSFT) - 999 foreninger

Microsoft Corporations hovedområde er software. Det mest populære produkt er operativsystemet Windows - efterfølgeren til DOS - og kontorpakken Office, der bl.a. inkluderer tekstbehandlingsprogrammet Word, regnearket Excel samt e-mail- og kalenderprogrammet Outlook. Firmaet markedsfører i mindre omfang hardware (tastaturer, mus mv.) samt spilkonsollen Xbox og udbyder desuden en række online-tjenester, herunder beskednetværket Windows Live Messenger. Selskabet beskæftiger ca. 92.000 medarbejdere.

 

7. The Procter & Gamble Company (PG) - 973 foreninger

Procter & Gamble er en af verdens førende forbrugsvarekoncerner med hele 22 forskellige brands, vi kender fra vores dagligdag. Koncernen producerer fx barberskrabere og barberskum under mærket Gillette, vaskemiddel under Ariel, bleer under Pampers og batterier med mærket Duracell. Navnet Procter & Gamble stammer fra selskabets grundlæggere engelske William Proctor og irske James Gamble, der emigrerede til USA i 1837 og skabte Procter & Gamble, der i dag beskæftiger næsten 140.000 personer i over 80 lande.

 

8. PepsiCo. Inc. (PEP) - 966 foreninger

PepsiCo står bag flere hundrede mærker inden for føde- og drikkevareindustrien. Det kommer nok ikke bag på nogen, at koncernen står bag colaerne Pepsi og Pepsi Max, men der er mange andre kendte mærker at komme efter: bl.a. 7UP, Mirinda, Mountain Dew, Lipton te, Lays chips, Doritos, Cheetos og morgenmadsprodukterne Quaker Foods. Koncernen beskæftiger 294.000 på verdensplan.

  

9. Exxon Mobil Corporation (XOM) - 913 foreninger

Exxon Mobil Corporation eller ExxonMobil er et olieselskab. Exxon udvinder, raffinerer og distribuerer råolie, naturgas og olieprodukter. Selskabet blev dannet i november 1999 ved en fusion af de tidligere amerikanske olieselskaber Exxon og Mobil og er nu et af de fire største på verdensbasis. ExxonMobil er moderselskab til datterselskaberne Exxon, Mobil og Esso, der ses rundt om i verden. Selskabet beskæftiger cirka 83.600 medarbejdere.

 

10. Intel Corporation (INTC) - 909 foreninger

Intel Corporation har en førende position inden for udvikling af "indmad" til computere. Selskabet udviklede i starten hukommelseschips (RAM), men har nu bevæget sig mere i retning af mikroprocessorer. Det er da nok også disse processorer, de fleste forbinder Intel med – og mærket "Intel Inside". Processorerne strækker sig ud over kun at være til computere - også mobiltelefoner og andre håndholdte devices har "Intel Inside". Intel beskæftiger over 100.000 medarbejdere.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer