14. oktober 2011 kl. 00.00
Investeringshaj fængslet for groft bedrageri
En selvbestaltet investeringsrådgiver er sigtet for bedrageri for 50 mio. kroner. Den sigtede har tidligere været omtalt i flere medier, og Dansk Aktionærforening udsendte for to år siden en advarsel mod hans selskaber.
Af Kim Birkkjær Lund
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
En finansmand, hvis forretningsmetoder tidligere har været omtalt i flere medier, er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger af retten i Glostrup. Det skriver Ekstra Bladet. Manden er sigtet for bedrageri for 50 mio. kroner. Sagen kører for lukkede døre og retten har nedlagt navneforbud. Dansk Aktionærforening udsendte i 2009 en advarsel mod den sigtede og hans selskaber.
 
En dansk Madoff?
Den nu sigtede finansmands forretningsmetoder er tidligere blevet beskrevet som en dansk udgave af den berygtede amerikanske svindler Bernard Madoffs forretningsmodel:
 
Investorer bliver lokket til med løfter om store afkast. Pengene bliver aldrig investeret, men nye indbetalinger bliver brugt til at betale fiktive afkast til eksisterende investorer. En model, der krakelerer, når de nye indbetalinger ikke længere kan dække de såkaldte afkast, der er lovet kunderne.
 
Omvendt sponsor
Den sigtede og et af hans selskaber gjorde sig på et tidspunkt også bemærket som sponsor for et fodboldhold. Ifølge klubben betalte manden aldrig sponsoratet. Selv om klubben ikke fik udbytte af sponsoraftalen, så fik den sigtede dobbelt udbytte. Hans selskab fik omtale, og han benyttede kontakten til klubben til at kapre flere af fodboldspillerne som kunder.
 
På det tidspunkt, hvor han angiveligt skulle have franarret de professionelle fodboldspillere adskillige millioner, havde Finanstilsynet frataget den sigtedes firma alle tilladelser til at yde investeringsrådgivning.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer