12. maj 2011 kl. 00.00
Investorpanel: Flertallet holder Pandora fra livet
Det absolutte flertal af Dansk Aktionærforenings Investorpanel kunne ikke drømme om at købe Pandora-aktier. Til gengæld er det svært at lokke deres Novo Nordisk-aktier fra dem.
Af Thomas Bolding Hansen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
Dansk Aktionærforenings Investorpanel har i denne omgang fået stillet en række nye spørgsmål. Her følger svarene på disse spørgsmål:
 
"Charms" vil de fleste ikke røre med en ildtang
Pandora hitter ikke hos Dansk Aktionærforenings panel bestående af cirka 360 erfarne investorer. Hele 77,7 procent af panelet kunne ikke finde på at købe Pandora-aktier.
 
Helt omvendt er det med Novo Nordisk-aktien. Den vil panelet helst ikke af med. Næsten 55 procent erklærer, at de ejer Novo Nordisk aktier og agter ikke at sælge dem.
 
Kun 6,6 procent af panelet både ejer Novo Nordisk aktier og overvejer at sælge dem.
 
Forsikringsselskaber stoler panelet ikke på
Henholdsvis 68,1 og 66 procent af panelet holder forsikringselskaberne Tryg og TopDanmark ude af porteføljen og går ikke med planer om at anskaffe nævnte forsikrings-aktier.
 
Den aktie, som færrest vil holde sig fra, er næppe overraskende Novo Nordisk. Det overraskende er måske, at 26 procent af panelet ikke viser interesse for aktien.
 
FLSmidth-aktien er den flest overvejer at anskaffe
48,1 procent af panelets deltagere ejer ikke FLSmidth-aktier, men fire ud af ti af dem overvejer at blive FLS-aktionær. Det gør FLSmidth til den aktie flest i panelet overvejer at anskaffe sig, da hele 19,4 procent af investorpanelet går med sådanne overvejelser.
 
Tæt i kølvandet følger interessen for Chr. Hansen og DSV, hvor henholdvis 17,8 og 17,2 procent overvejer at supplere porteføljen med disse aktier.
 
Den aktie færrest i panelet overvejer at købe, skulle man tro var Danisco. Men det er det faktisk ikke, det er Nordea, som kun 5,8 procent af panelet overvejer at inkludere i porteføljen.
 
Klynger sig til Danske Bank
Som berørt tidligere, er Novo Nordisk-aktien den aktie, som panelets deltagere er mindst tilbøjelig til at skaffe sig af med. Men 48,5 procent af panelets deltagere planlægger heller ikke at skille sig af med deres A. P. Møller - Mærsk-aktier.
 
Den aktie panelet er tredjemest tilbøjelig til fast på, det er Danske Bank-aktien, der fortsætter med af kravle ud af krisens greb.
 
Vestas har mistet charmen
Ikke overraskende er den aktie flest vil skille sig af med, nemlig 15,1 procent, det er Danisco-aktien. Men denne sælgerlyst har en tæt konkurrent. Kun 0,5 procentpoint færre i panelet (14,6 procent) overvejer at sælge deres Vestas-aktier. Det skal ses i forhold, at 9,6 procent af panelet er procentandelen for den aktie tredjeflest i panelet overvejer at skaffe sig af med. Her er der tale om Danske Bank-aktien.
 
På fjerdepladsen ligger Novo Nordisk, som tidligere nævnt overvejer 6,6 procent af panelet at sælge. Så på den baggrund kan man godt sige, at Vestas ikke længere er en investordarling, men bevæger sig mere og mere i retning af det modsatte.
 
Tallene i undersøgelsen er selvfølgelig relative i forhold til, hvor mange af panelets deltagere, der faktisk investerer i en aktie. Når så mange vil sælge Novo Nordisk-aktien, er det for eksempel relativt til, at det er den aktie flest i panelet ejer og de 55 procent af panalet, der ikke vil sælge deres Novo Nordisk-aktier.
 
 
Tilliden til danske aktier er fortsat høj
Dansk aktionærforenings Investorpanel er også blevet spurgt om, hvordan de internationale aktier er prissat i forhold til C20, og om de overvejer at købe eller sælge.
 
Her er svarene interessante. For en højere procentandel mener, at niveauet for C20 er moderat og regner med stigninger end den procentandel af panelet, der mener det samme for det internationale aktiemarked.
 
Det er interessant, for når spørgsmålet om køb og salg besvares, så er der en overvægt af de som tror mere på det internationale aktiemarked.
 
Lidt over fire gange så mange i panelet angiver, at de ser niveauet som lavt på det internationale aktiemarked og overvejer at købe, som angiver ditto for C20.
 
Tabel - Sådan forholder investorpanelet til C20 og til det internationale aktiemarked:
 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer