04. februar 2011 kl. 00.00
Ny kampagne mod aktieomsætningsskat
Nordnet melder sig nu på banen med en aktiv kampagne mod den nye aktieomsætningsskat, som S og SF har varslet, hvis de ender ved regeringsroret efter næste valg. Også skarp kritik fra Dansk Aktionærforening.
Af Thomas Bolding Hansen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
Hos Nordnet er man præcis som hos Dansk Aktionærforening ikke spor begejstret for den nye aktieomsætningsafgift på 0,25 pct. Derfor har Nordnet oprettet en kampagneside, der skal samle underskrifter blandt modstanderne af aktieomsætningsafgiften.
 
"En aktieomsætningsafgift på 0,25%* lyder umiddelbart som en politisk genistreg - en nem måde at få nogle milliarder i statskassen på, uden at det gør ondt på hovedparten af vælgerne. Men helt så enkelt er det ikke. Afgiften vil skade Danmarks konkurrenceevne og ramme alle danskere," skriver Nordnet på kampagnesiden.
 
Nordnet opremser omhyggeligt de mange skadeeffekter af en aktieomsætningsskat, der blandt andet vil betyde, at danske job forsvinder, da erhvervslivet er afhængige af en smidig og høj handelsfrekvens på børsen, så de risikotagende investorer let kan komme ud af investeringerne igen. Dertil kommer, at denne omsætningsafgift vil få investorerne i stigende grad til at søge skattely i andre lande.
 
Her tager S og SF ikke med i beregningerne, at skatteindtægterne fra aktiehandel kan falde og grænser til overdreven optimisme med hensyn til, hvor mange penge de kan hente via aftalen, lyder det fra Nordnet.
 
"Det er med andre ord et åbent spørgsmål, hvor meget der i sidste ende bliver tilbage til statskassen. Og tillægger man de langsigtede negative effekter, som en illikvid børs ville medføre, bliver det en meget dyr afgift. For hele Danmark," skriver Nordnet.
 
Skarp kritik fra aktionærer mod S-SF-forslag 
Dansk Aktionærforenings administrerende direktør, Charlotte Lindholm, har kraftigt kritiseret forslaget:
 
"Det er fuldstændig grotesk, at det kun er de danske, og primært mindre investorer, der skal betale afgiften. Jeg kan slet ikke se, at det er gennemtænkt," siger Charlotte Lindholm.
 
Det er ligeledes skidt for det danske erhvervsliv.

"Det er helt grotesk på denne måde at belaste markedet og ikke mindst selskaberne, som får sværere ved at skaffe kapital. Særligt når finanskrisen viste et behov for private investorer, når kapitalmarkederne fryser til," siger hun.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer