18. juni 2010 kl. 00.00
Aktiehandel i udlandet skal selvangives inden 1. juli
Mange glemmer at betale skat af indtægter fra aktiehandel hos internetmæglere i udlandet. En kampagne fra skat skal få skattesnydere og glemsomme investorer til at indberette deres udenlandske gevinster inden fristen 1. juli.
Af Jens Møller Nielsen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
51 millioner kroner har Skat over de seneste to år kradset ind fra glemsomme eller svigagtige investorer med aktier hos udenlandske internetmæglere.
 
Derfor forsøger Skat i år at få flere til selv at indberette resultatet af deres udenlandske aktiehandler, som de er forpligtet til at gøre inden 1. juli.
 
"Man skal betale skat af gevinst ved salg af aktier, uanset hvor de bliver handlet. Langt de fleste vil gerne betale deres skat. Men da reglerne på området kan virke komplicerede, er vores erfaring, at vi kommer rigtig langt med vejledning," siger Skats projektleder, Rikke Johansen.
 
Skat modtager hvert år mere end 250.000 oplysninger fra udlandet om danskeres aktiehandler på udenlandske internetbørser. Oplysningerne vedrører omkring 3.500 personer. Skat har modtaget oplysninger om, hvem der handler, og hvilke papirer de har handlet.
 
"De oplysninger, som vi får fra udlandet, kommer ikke automatisk med på selvangivelsen. På skat.dk kan man finde hjælp til skattereglerne og man kan bruge et beregningsprogram, der hjælper med at holde styr på det man skal indberette," siger Rikke Johansen.
 
Derfor har Skat i denne måned skrevet til til omkring 1.300 danskere, der har handlet på udenlandske internetbørser, for at få dem til at selvangive rigtigt.
 
Bøder i vente
Hvis man har handlet aktier i udlandet i 2009 og ikke selvangiver resultatet, skal man nok regne med at høre fra myndighederne, oplyser Skat.
 
"Vi gør alt hvad vi kan for at vejlede. Men hvis der herefter stadig er nogen, der ikke selvangiver korrekt, så handler det nok mere om modvilje end manglende kendskab til reglerne. Og så griber vi til kontrol og eventuelt bøder, forklarer Rikke Johansen.
 
Tab og gevinster samt udbytte på aktier handlet over udenlandske internetbørser skal selvangives på en særlig selvangivelse for udenlandsk indkomst, der kan findes på skat.dk her. Fristen for at selvangive for indkomståret 2009 er den 1. juli 2010.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer