26. februar 2010 kl. 00.00
Plaster på såret til ofre for Phoenix-fup
Det danske skattevæsen tilbyder nu et lille plaster på såret til de godt 1.400 danskere, der mistede penge, da luftkastellet Phoenix Kapitaldienst kollapsede i 2005.
Af Jens Møller Nielsen
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk
De godt 1.400 danske investorer, som havde penge i selskabet Phoenix Kapitaldienst GmbH, da det i 2005 krakkede, kan nu se frem til at få penge tilbage i skat. Skatterådet har nemlig godkendt nogle nye retningslinjer for den skattemæssige behandling af sagen, som betyder, at investorerne kan få deres skatteansættelser fra dengang revurderet, selvom konkursboet endnu ikke er afsluttet. Det oplyser Skat.
 
Selskabet brød sammen i 2005, da oplysningerne om investeringernes afkast viste sig at være fiktive. Indtil da var de danske investorer blevet beskattet af de fiktive gevinster, men nu er det altså muligt med tilbagevirkende kraft at få fradrag for en del af tabet.
 
Hidtil har det ikke været muligt at opgøre tabet af investeringerne, idet det tyske konkursbo endnu ikke er afsluttet. Konkursboet forventes ikke afsluttet de nærmeste år, men der er kommet så meget klarhed over konkursboets status, at Skatterådet i en ny afgørelse har slået fast, at "det må anses for helt usandsynligt, at de fiktive tilskrivninger for indkomstårene 2001, 2002 og 2003 vil blive anerkendt som et krav dels i konkursboet og dels af EdW (den tyske indskydergarantifond)".
 
Retningslinjerne for den skattemæssige behandling af de fiktive afkast og selve investeringen er offentliggjort i et såkaldt styresignal, som nu er lagt ud på Skats hjemmeside.
 
Hvis man vil have fradrag for sine tab på Phoenix Kapitaldienst, er det vigtigt, at man kontakter Skat inden for seks måneder.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer