02. marts 2021 kl. 11.44
Warren Buffett: Det skal du aldrig sætte dine penge på
Når man er fyldt 90 og har skrevet årsrapporter i årtier, kan det være svært at forny sig, og det gør Warren Buffett da heller ikke i sit seneste brev til Berkshire Hathaways aktionærer, men der er stadig guldkorn at hente.
Af Steen Bech Andersen, chefredaktør

Brevet, som indleder årsrapporten for 2020, må betegnes som klassisk Buffett, nærmest en tidslomme stort set uden betragtninger om de mange voldsomme begivenheder, der har præget de 12 måneder siden hans sidste skriv: Coronapandemi og nedlukning af samfundet, voldsom politisk splittelse og social uro i USA, og bobletegnene på finansmarkederne for blot at nævne tre ting.

 

Buffetts mangeårige partner, den nu 97-årige Charlie Munger, har i interviews været ganske anderledes klar i mælet med hensyn til blandt andet Robinhood, og det havde været interessant at høre guruens syn på Bitcoin, Robinhood/GameStop, Tesla, SPACs og andre fænomener, der står i klar modsætning til hans investeringsfilosofi. Men sådan skulle det ikke være.

 

Buffett deler heller ikke ud af sine betragtninger om det generelle markedsniveau eller baggrunden for Berkshires køb og salg i årets løb, som du kan læse om her. Ikke mindst baggrunden for afviklingen af den store position i banken Wells Fargo kunne det være spændende at høre mere om.

 

Selv en guru kan tage fejl

 

”Never bet against America”

Det betyder dog ikke at brevet er uinteressant. Der er som altid flere underholdende anekdoter og bemærkninger, der føjer sig til de mange, efterhånden klassiske, citater fra oraklets mund eller pen.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: