• Det er alt for dyrt og risikabelt for private investorer at spekulere i kursfald. Til gengæld kan de private bruge oplysningerne om, hvor shortede de forskellige aktier, siger eksperter. Foto: Shutterstock
  Det er alt for dyrt og risikabelt for private investorer at spekulere i kursfald. Til gengæld kan de private bruge oplysningerne om, hvor shortede de forskellige aktier, siger eksperter. Foto: Shutterstock
12. februar 2021 kl. 16.30
Det kan du bruge indsigt i shortpositioner til
Det er for risikabelt for private investorer at spekulere i kursfald gennem såkaldt shorthandel. Til gengæld kan private bruge informationen om, hvor store shortpositioner, der er i de danske aktier, siger eksperter.
Af Christian Kjær, redaktør, ck@shareholders.dk

10 procent af aktierne i ISS er shortede af investorer, der spekulerer i et fald i aktiekursen. ISS er dermed den mest shortede danske aktie.

 

Herefter kommer Ambu, hvor 6,6 procent af aktierne er shortede, efterfulgt af Bavarian Nordic med 3,9 procent shortede aktier.

 

Læs også: Her er aktierne og udbyttemaskinerne til al slags vejr

 

Det viser en ny opgørelse fra Finanstilsynet, der oplyser til Shareholders.dk, at det er oplysninger, der er stor interesse for.

 

”Vi lægger listen ud over de mest shortede danske aktier for at skabe transparens. Listen er noget af det, der giver flest hits på vores hjemmeside. For mange investorer er det interessant at se, om der er nogen derude, der har et mere negativt syn på en virksomhed. Det kan være noget, folk tager med ind i deres samlede billede, når de skal investere,” siger underdirektør i Finanstilsynet Anders Balling.

 

Tegn på at noget kan være galt
Ifølge aktiechef i H.C. Andersen Capital Michael Friis Jørgensen kan oplysningerne om shortpositioner i de enkelte selskaber være nyttige for private investorer.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: