• Foto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock
26. januar 2021 kl. 11.22
Spred din risiko med svin og guld
Råvarepriserne følger ikke nødvendigvis udviklingen på aktiemarkedet. Investering i råvarer kan derfor være en glimrende vej til større spredning af dine investeringer. Samtidig peger tendenser i verdensøkonomien på godt vejr for råvarepriserne i 2021.
Af John Bo Northroup, tidligere udgiver af erhvervsmagasinerne news2biz

Denne artikel blev bragt i Aktionæren 1, 2021.

 

 

Råvarepriserne følger ikke nødvendigvis udviklingen på aktiemarkedet. Investering i råvarer kan derfor være en glimrende vej til større spredning af dine investeringer. Samtidig peger tendenser i verdensøkonomien på godt vejr for råvarepriserne i 2021. Råvarer er første led i kæden i en række industri- og forarbejdningsprocesser. Råvarer er noget at det tætteste vi kommer på realøkonomien, hvor aktier nogle gange kan synes at være afkoblet fra den virkelige økonomi.

 

Prisudviklingen på råvarer påvirkes af faktorer som vejr, høst, inflation, naturkatastrofer, knaphed, handelskrige, strejker og andre konflikter. Derfor følger råvarepriserne ikke nødvendigvis udviklingen på aktiemarkedet eller udviklingen i andre aktivklasser. Derfor kan en bredt sammensat aktivklasse som netop råvarer bidrage til spredning af dine investeringer.

 

Dobbelt så volatilt som aktier

I aktiemarkedet har du den luksus, at tiden ofte arbejder for dig. Som investor kan du købe og holde. Det kan du ikke på samme måde i råvaremarkedet, hvor priserne i høj grad svinger efter den aktuelle balance mellem udbud og efterspørgsel. En holdetid for en investering i råvaremarkedet vil typisk være seks til 12 måneder, idet enkeltbegivenheder som vejr, høst og markante forskydninger mellem udbud og efterspørgsel bevirker, at der er kontant afregning i priserne.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: