Investorviden

Korthuset kollapser totalt - begrænsede reaktioner

Billede
Det er for tidligt at frygte en introduktion af en politisk risikopræmie på amerikanske aktiver, vurderer Jyske Banks analytikere. Også selvom Trump-tilhængere onsdag kortvarigt belejrede Capitol Hill.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det ligner et totalt kollaps af korthuset for USA's præsident Donald Trump, vurderer Jyske Banks analytikere. Samtidig konstaterer de, at finansmarkederne ikke reagerede på den politiske uro.

Trumps tilstedeværelse i politik vil dog fortsat fremadrettet have konsekvenser, vurderer de.

”Med Biden ved roret, og Trump næppe ude af politik, ser vi netto en risiko, som kan presse USA som favoritdestination hos globale kapitalforvaltere, og derigennem også en lavere efterspørgsel efter amerikanske dollar”, skriver bankens valuta- og rentestrateg Jan Bylov i en kommentar til onsdagens begivenheder, hvor også Joe Biden blev godkendt som USA's næste præsident af kongressens to kamre.

Læs også: 5 danske aktietips til dig, der tror på Biden

Jan Bylov forventer derfor en svagere amerikansk dollar i 2021, som vil falde ned mod 5,95 kroner.

Mere risiko i disse sektorer

Den demokratiske sejr i delstaten Georgia sikrer den kommende præsident Biden et snævert flertal i Kongressen, og det får betydning for en række selskaber, vurderer banken.

”Bidens valgprogram peger mod forhøjet risiko for mere regulering af blandt andet amerikanske IT- og energiselskaber,” vurderer han.

Læs også: "Disse fem aktier stiger mindst 50 procent i 2021"

De finansielle markeders reaktionerne på Bidens formodede flertal i begge kamre bliver dog også overordnet begrænset, vurderer Jyske Banks analytikere.

”Det har sendt aktierne lidt sydover og de lange renter opad, fordi de finansielle markeder begynder at prise ind, at Biden får gennemført en ekspansiv finanspolitik, skatteforhøjelser og mere regulering,” skriver Jan Bylov og uddyber:

”Men vi tvivler dog på, at Biden og demokraterne får gennemført ret meget af Bidens store valgløfter. Dertil er demokraternes flertal i kongressen for snævert, og derfor venter vi begrænsede reaktioner på de finansielle markeder.”

Læs også: Her er aktiemarkedets nye sikre havn

Rammer teknologi og sundhed, grønne aktier står bedre

Hos Nykredit peger chefstrateg Frederik Engholm på, at det åbner for flere politiske muligheder, hvis demokraterne tager den afgørende stemme i begge Kongressens kamre.

"Vi venter i det tilfælde en mere ekspansiv politik helt overordnet og muligvis et ekstra boost til hjælpepakkerne. Men også mulighed for nogle skattestigninger til erhvervslivet og mere regulering, som kan ramme blandt andet teknologi- og sundhedssektoren særlig hårdt. Den grønne agenda vil til gengæld stå bedre," siger han og tilføjer:

"Umiddelbart trækker det samlet lidt op i de lange renter på grund af den overordnet mere ekspansive økonomiskpolitiske agenda."