16. december 2020 kl. 14.09
De private investorer går forrest på generalforsamlinger
af Mikael Bak, direktør | Dansk Aktionærforening

Siden Covid-19 ramte Danmark har stort set alle børsnoterede selskaber holdt deres generalforsamlinger online. Det har været en markant ændring i forhold til tidligere år, hvor der, især på de store C25-selskabers generalforsamlinger, ofte har været flere hundrede aktionærer fremmødt og masser af debat fra talerstolen.

 

Som medlem af Dansk Aktionærforening har du været repræsenteret på mere en 35 digitale og fysiske generalforsamlinger i år, hvor vi har talt din og de private investorers stemme. Senest d. 10. december 2020, hvor vi besøgte AMBU og stillede vores spørgsmål til ledelsen.

 

De større investorer har meldt sig helt ud

En vigtig observation fra det seneste års digitale generalforsamlinger har været, at stort set ingen af de større pensionskasser eller andre større investorer har deltaget med indlæg på generalforsamlingerne.

 

Der har stort set ikke været nogen debat, bortset fra dem, som vi fra Dansk Aktionærforening har leveret med konstruktive og kritiske spørgsmål. Det er ikke et sundt tegn at debatten helt forsvinder og det åbne aktionærdemokrati forfalder, så derfor har det været vigtigt for os at vi har vist flaget og talt investorernes stemme også i krisetiden.

 

Overalt hos selskaberne har det været værdsat, at der har været gode konstruktive indlæg med spørgsmål, da det også er med til at sikre at en generalforsamling rent faktisk får noget liv og en relevans for tilhørerne.

 

Investorernes mærkesager for 2020 og 2021  

Du kan i dette klip se en kort gennemgang af Dansk Aktionærforenings aktuelle mærkesager både i 2020 og i den kommende sæson 2021 her (08.16 – 10.52):

 

 

Du kan også se hele debatten om ”Investorernes Stemme”, herunder. Her kan du også kan høre mere om mærkesager om den mest politisk aktive pensionskasse, Akademiker Pension og møde eksperter i Whistleblower-ordninger og i aktionærers retssager.

 

Samlet set har vi fra Dansk Aktionærforenings side vist vejen for fremtiden i 2020, og vi har bevist, at det betaler sig, at vi med alle vores medlemmer ombord taler investorernes stemme tydeligt overfor selskaberne. Vi ser frem til at fortsætte i 2021, og du er altid velkommen til at skrive til os med indspil eller forslag til mærkesager på gfu@shareholders.dk  

 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: