• Der er mere at hente i olieselskaberne, men det meste af de hurtige forventede kursstigninger har allerede indfundet sig, vurderer investeringsstrateg i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk. Foto: Shutterstock
  Der er mere at hente i olieselskaberne, men det meste af de hurtige forventede kursstigninger har allerede indfundet sig, vurderer investeringsstrateg i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk. Foto: Shutterstock
01. december 2020 kl. 11.35
Højere oliepris i 2021 - mere at komme efter i olieaktierne
Oliesektoren har fået et kursmæssigt comeback på det seneste, og de hurtige kursstigninger ligger bag os, vurderer investeringsstrateg. Olieprisen skal endnu højere op i 2021, spår olieanalytiker.
Af Christian Kjær, journalist

Olieaktierne er billige. Sådan lød vurderingen fra flere investeringsstrateger, da Shareholders.dk for fem uger siden spurgte ind til prisen på dem. Siden er det bare gået op for både selskaber og oliepris.

 

Således er det store britiske olieselskab BP steget 36 procent siden slutningen af oktober, mens norske Equinor har taget en pæn, dog lidt mere beskeden, optur på 24 procent.

 

Billige olieaktier for langsigtede investorer

 

Der er dog stadig noget at komme efter i oliesektoren, men potentialet er mere begrænset nu, vurderer investeringsstrateg hos Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

 

”Investorerne var for undervægtede i oliesektoren for en måned siden. Nu har vi fået de fleste af de kursstigninger, vi kunne få på baggrund af den rotation, der har været. Vi mener stadig, der er noget at hente i olieaktierne på sektorrotationen, men det kommer nok ikke til at gå lige så hurtigt, som det har gjort. Det nemme ligger bag os," siger Lars Skovgaard Andersen, der vurderer, at to tredjedele af kursstigningerne på baggrund af sektorrotationen allerede er sket.

 

Bliv medlem og læs hele artiklen nu

Neutral på olie

Alligevel bør du som privatinvestor eje olieselskaberne, mener han.

 

”Vi har en neutral anbefaling på olieaktierne nu. Brug eventuelle tilbagefald til at få en eksponering mod sektoren. Nogle gange tænker folk, at vi aldrig kommer til at bruge olie igen, men det er jo noget pjat” siger han.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  8. marts
 • Aktionæren 3/2021
  19. april
 • Aktionæren 4/2021
  18. maj
 • Aktionæren 5/2021
  21. juni
 • Aktionæren 6/2021
  6. september
 • Aktionæren 7/2021
  4. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  8. november
 • Aktionæren 9/2021
  13. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: