• Her er et foto af den nye 500-kroneseddel, som Danmarks Nationalbank netop har sendt i omløb. Foto: Danmarks Nationalbank
  Her er et foto af den nye 500-kroneseddel, som Danmarks Nationalbank netop har sendt i omløb. Foto: Danmarks Nationalbank
17. november 2020 kl. 16.45
Nye penge på vej i Danmark
Danmarks Nationalbank har sendt nye 500-kronesedler på gaden. De nye sedler ligner de eksisterende sedler meget. Alligevel er der små forskelle, fordi der er blevet tilføjet flere sikkerhedselementer.
Af Christian Kjær, journalist

Bare rolig: Har du en af de eksisterende 500-kronesedler i lommen, dur den stadig, og det bliver den ved med. Derfor behøver du ikke ombytte den med en af de nye, der blev sendt i omløb tirsdag den 17. november.

 

Du genkender nemmest de nye 500-kronesedler ved at kigge efter den såkaldte vinduestråd, som er blevet lettere at få øje på. Det er en rød, stiplet linje, som nu er flyttet til forsiden med broen, skriver Danmarks Nationalbank i en meddelelse.

 

De nye udgaver af pengesedlerne er et resultat af, at Nationalbanken i 2014 besluttede at lukke sit seddeltrykkeri og udlicitere trykningen af pengesedler. Trykningen foregår nu i Frankrig.

 

Sikre pengesedler bliver mere sikre

Nationalbanken har valgt at benytte flytningen af produktionen til at opgradere sikkerheden på sedlerne og gøre dem endnu sværere at forfalske, selv om de
nuværende sedler også er meget sikre.

 

Brugen af kontanter er faldet i en årrække. Det har betydet, at det ifølge Nationalbanken ikke længere er økonomisk forsvarligt for banken selv at opretholde driften af et seddeltrykkeri.

 

I løbet af de kommende år vil de øvrige danske pengesedler også komme i nye udgaver.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: