• Foto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock
05. november 2020 kl. 14.55
Få styr på skatten inden nytår
Spar penge og undgå ubehagelige overraskelser og strafrenter med små justeringer af dine skatteforhold. Husk, at det skal ske inden nytår.
Af Morten Neumann Jørgensen, Manager i Skat, BDO Danmark

Denne artikel blev bragt i Aktionæren nummer 8/2020.

 

Første skridt er at afslutte 2020 med nogenlunde korrekte tal. Du kan i princippet vente spændt til marts, når din årsopgørelse udstedes, for at finde ud af, om du får penge udbetalt eller skal betale yderligere. Der er dog flere overvejelser, du med fordel kan gøre, inden året rinder ud. Du bør for eksempel optimere din skattebetaling og samtidig undgå at se ind i en restskat til foråret.

 

I videoen herunder får du gode råd til, hvad du skal huske rent skattemæssigt, inden året er omme:

 

Justér din forskudsopgørelse inden de sidste to lønninger

Lidt over halvdelen af alle danskere kontrollerer deres forskudsopgørelse, når den kommer i november, og knap hver femte dansker foretager ændringer. Det er altså de færreste, der bekymrer sig om, at forskudsopgørelsen umiddelbart ikke er korrekt, men alligevel fylder årsopgørelsen og resultatet heraf altid meget.

 

Forskudsopgørelsen for i år er baseret på tal fra din årsopgørelse for 2018, det vil sige historiske tal, som ikke nødvendigvis afspejler virkeligheden — en virkelighed, der for mange danskere i 2020 har budt på lønnedgang, udbetaling af feriepenge og flere uger eller måneder med arbejde hjemmefra og dermed reduceret befordringsfradrag.

 

Derudover har mange investorer oplevet store udsving på aktiemarkedet. Spørgsmålet er derfor, om ikke din forskudsopgørelse har brug for et tjek allerede nu?

 

 

Det er nemlig ikke for sent at rette op på en skæv forskudsopgørelse. Hvis du har betalt for meget skat i løbet af året, vil du blive kompenseret herfor i form af en mindre skattebetaling ved de sidste to lønudbetalinger i november og december.

 

Har du omvendt betalt for lidt, vil skattebetalingen blive hævet. Udbetaling af overskydende skat fra 2019 blev ikke udbetalt med renter, og det samme forventes at være tilfældet for 2020, hvorfor det ikke kan betale sig at ”låne” penge til Skat. Det taler for, at du ændrer din forskudsopgørelse.

 

Er du ikke i et ansættelsesforhold, hvor din skat hovedsageligt betales via indeholdelse af skat på lønudbetalingen, bør du overveje om du har indkomst, der kan give anledning til en restskat. Hvis du betaler B-skat i 2020, skal du være opmærksom på, at raten fra maj er udskudt til opkrævning i december 2020.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: