• 5 danske aktietips til dig der tror på Biden.
  5 danske aktietips til dig der tror på Biden.
27. oktober 2020 kl. 11.37
5 danske aktietips til dig der tror på Biden
Selvom Donald Trump har været aktiemarkedets mand, siden han blev valgt som USA's præsident, er der en række danske aktier, der formentlig vil få det bedre, hvis Joe Biden vinder valget på tirsdag.
Af Christian Kjær, journalist

Donald Trump har været en af aktiemarkedets store beskyttere i sine knap fire år som præsident. Vinder Joe Biden det amerikanske præsidentvalg, vil det samtidig være et farvel til en af aktiemarkedets store skytsengle.

 

Alligevel er det svært at sige, hvem af de to kandidater, der er bedst for det danske C25 Cap-indeks. Det vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

 

”Vi vurderer, at en sejr til Joe Biden på kort sigt kan koste indtjening i medicinalsektoren, og at hans initiativer på klimaområdet først senere vil kompensere for det. Alligevel kan hans klimapolitiske signaler sagtens slå tidligt igennem på aktiekurserne i de klimaorienterede danske selskaber,” siger Jacob Pedersen og uddyber:

 

”Desuden kan en mere forudsigelig international stil med Joe Biden formentlig sænke niveauet af usikkerhed på både det globale og danske aktiemarked. Til gengæld vil en sejr til Joe Biden formentlig være lidt negativt for kursen på amerikanske dollar, og en svækket dollar koster danske selskaber mange penge.”

 

4 danske aktier for dig der tror på Trump

 

Hvilken kandidat der er bedst for C25 Cap, er altså usikkert. For en række danske enkeltaktier er der til gengæld ingen tvivl om, hvorvidt Biden eller Trump er foretrukken i front for verdens største økonomi.

 

Her bringer vi fem aktier, der har det bedst med Joe Biden som amerikansk præsident.

 

FLSmidth

Der er ikke meget opmærksomhed omkring det, men danske FLSmidth er en af de eneste virksomheder, der har løsninger, der kan mindske de miljøskadelige udslip fra miner og cementfabrikker.

 

”Hvis Joe Biden bliver præsident, og han kommer med skrappe krav til, hvor meget der må udledes af skadelige stoffer, kan aktien i FLSmidth potentielt få et stort boost,” siger Jacob Pedersen.

 

Han peger på, at aktien, trods en eventuel Biden-sejr, stadig er en af listens langsigtede bud.

 

”Der kommer ikke nødvendigvis stigninger til FLSmidth-aktien den dag, Biden bliver valgt. Stigningerne kommer, når Biden kommer med tiltag, der gør, at FLS kan begynde at sælge de her miljøforbedrende effekter. Måske kommer stigningerne først, når man kan se salget i indtjeningen, og derfor er aktien mest interessant for den langsigtede investor,” siger han.

 

Ifølge Sydbank-analytikeren vil en sejr til Biden ligeledes øge muligheden for et bedre internationalt forhandlingsklima overfor Kina og Europa. Det vil i så fald skabe mere ro på de markeder, FLSmidth opererer på, hvilket igen vil være godt for aktiekursen.

 

Rockwool

Boliger og bygninger er en af verdens største energisyndere, og netop her har danske Rockwool løsningerne klar, nemlig i form af selskabets isolering med stenuld.

 

”Rockwool leverer produkter, der kan sænke CO2-udslippet fra bygninger. Selskabet kan dermed nyde godt af et øget amerikansk fokus på bæredygtighed, hvor bedre isolering er afgørende for energioptimering af boliger og bygninger,” siger Jacob Pedersen.

 

A.P. Møller – Mærsk

Når A.P. Møller – Mærsk er på listen over aktier, der er bedst stillet med Biden som præsident, skyldes det muligheden for at få en mere forudsigelig handelspolitik i verden.

 

”Vi tror ikke, handelspolitikken bliver mindre Kina-kritisk med Biden, end Trumps har været. Til gengæld tror vi, den bliver mere forudsigelig, og det vil være godt for verdenshandlen og dermed for Mærsk,” siger Jacob Pedersen.

 

Vestas

Vindmøllemarkedet i USA har aldrig haft det bedre end i netop Donald Trumps præsidentperiode. Det til trods for den siddende præsidents indædte modstand mod vindmøller.

 

”Biden har en grøn dagsorden, som langt overskygger den dagsorden, der har været ikke eksisterende hos Trump. Man kan forestille sig, at bæredygtige løsninger får et markant løft, hvis Biden bliver valgt, så det vil være fantastisk nyt for både Vestas og Ørsted,” siger Jacob Pedersen.

 

Som det er i dag, foregår omkring 30 procent af al Vestas’ aktivitet i USA, men med de nuværende udsigter er der udsigt til, at det amerikanske marked skrumper ind i 2022 og 2023.

 

”En eventuel forlængelse af de attraktive vilkår med Joe Biden som præsident kan ændre på det,” siger Jacob Pedersen.

 

Ørsted

Havvind har for alvor sparket døren ind i USA trods Donald Trumps forkærlighed for landets sorte energi.

 

”Med Biden som præsident, kan markedsforholdene for Offshore Wind forbedres yderligere og være en katalysator for den grønne omstilling,” siger Jacob Pedersen.

 

Ørsted har allerede vundet projekter i USA. Markedet er dog fortsat relativt nyt og uprøvet og der forventes en væsentlig udbygning i de kommende år. Noget, der kan blive hjulpet yderligere på vej af Joe Bidens grønne fokus.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: