21. oktober 2020 kl. 13.44
Chefanalytiker: Her er aktiemarkedets nye sikre havn
Mens væksten i hele verden bakkede, steg omsætningen i IT-branchen. Et stærkt bevis på, at aktiemarkedet har fået en ny sikker havn, vurderer chefaktieanalytiker.
Af Christian Kjær, journalist

En stigning i omsætningen på 1,6 procent, mens stort set alle andre brancher bakkede markant. Det var, hvad danske IT-selskaber samlet set præsterede i andet kvartal 2020, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

 

Et faktum, der samtidig beviser, at IT og i særlig grad softwareselskaber er en ny sikker havn i aktiemarkedet, vurderer chefaktieanalytiker i Alm. Brand, Michael Friis Jørgensen.

 

”IT- og softwareselskaberne vækster konsekvent, mens resten af økonomien bakker. Det er især softwareaktier, der er sikker havn, fordi mere og mere af omsætningen kommer fra abonnementer. Dermed har de en omsætning, der kommer igen og igen, og derfor er softwareaktier blevet den nye sikre havn, hvor man i gamle dage søgte ind i forbrugsaktier," siger han og uddyber:

 

”Vidunderlig forretningsmodel”

”Software er de nye forbrugsaktier, og det har vi nu fået testet og bekræftet i den største nedtur for den økonomiske vækst siden anden verdenskrig, hvor IT- og software bare er fortsat med at vokse.”

 

Han peger på, at et selskab som Microsoft får cirka 80 procent af sine indtægter fra abonnementer: ”Det er en vidunderlig forretningsmodel, for når softwaren er udviklet, tjener softwareselskaberne 90 øre, hver gang de sælger for 1 krone.

 

Højt prissat på kort sigt

For de danske privatinvestorer er der alligevel flere ting at holde sig for øje, inden du springer på toget. Softwareaktierne, såvel de globale som de danske, er nemlig særdeles pænt prissat, og analytikeren anbefaler derfor, at du kigger grundigt på din egen tidshorisont, inden du smider skillingerne efter den nye sikre havn.

 

”Hvis du kun kigger et år frem, er det delvist for sent at investere i de her selskaber, fordi de er højt prissat på kæmpe forventninger. På den korte bane er der derfor risiko for større udsving i aktiekurserne,” siger han.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: