16. marts 2020 kl. 17.17
Børskrak giver muligheder på langt sigt, men sid på hænderne indtil videre
Den nuværende markedsuro har gjort aktier mere attraktive for de langsigtede aktieinvestorer. Men øget risiko for en global recession af endnu ukendt dybde, gør de kortsigtede aktieudsigter meget ustabile - trods massiv global lempelse af finans- og pengepolitik. Læs her hvilke typer aktier, du skal holde særligt øje med.
Af Frank Hvid Petersen, finanskommentator, cand.polit.

Den ekstreme tumult og volatilitet på de globale finansmarkeder fortsatte ufortrødent i sidste uge med kursudsving på tre til fire gange det normale.

 

Globale aktier var på et tidspunkt nede med over 17 procent på ugen, før end aktiekurserne vendte rundt kraftigt fredag. Alligevel endte aktiemarkederne med blodrøde tal for ugen, da markederne lukkede for weekenden.

 

Og det alt sammen på trods af, at der over hele verden blev udrullet markante lempelser af både penge- og finanspolitik for at beskytte verdensøkonomien mod en større økonomisk nedtur, i takt med at stadig flere lande lukker ned for at bekæmpe corona-pandemien.

Priskrig på olie forstærker nedturen

Udover corona-pandemien og dens effekt på vækst og virksomhedernes indtjening, så er aktienedturen forstærket af starten på en global oliepriskrig og det faktum, at aktiemarkederne tilbage i februar var prissat meget højt.

 

Endelig lå investorerne kraftigt overvægtet i mere risikofyldte aktiver som kreditobligationer og aktier i forventning om en acceleration i væksten i 2020.

 

Spørgsmålet, alle stiller nu, er, om bunden på aktienedturen er nået, og om det er tid til at købe op? Eller er aktienedturen kun lige begyndt?

Aktier var dyre, men er de blevet billige nu?

For den langsigtede investor er det åbenlyst, at aktier både i Danmark og ude omkring i verden er blevet mærkbart billigere prissat efter fald på 20-30 procent de seneste uger. De langsigtede afkastudsigter for aktier dermed er forbedret.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 7/2020
    6.-9. oktober
  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: