05. marts 2020 kl. 09.03
Kom til investormøde med Bavarian Nordic
Bavarian Nordic opbygger global vaccineforretning og udbyder nye aktier i perioden 12. - 25. marts 2020. Sammen med Dansk Aktionærforening inviterer virksomheden til informationsmøde den 10. marts kl. 17:30.
Af Bolette Ulff-Møller

Bavarian Nordic forklarer selv om baggrunden for emissionen:

 

"I 2019 tog Bavarian Nordic hul på en ny æra som et kommercielt vaccinefirma. Det skete gennem købet af to vacciner fra GlaxoSmithKline (GSK), der succesfuldt har været solgt og markedsført gennem en årrække, samt de amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA) godkendelse af koppevaccinen JYNNEOS.

 

De to vacciner, Rabipur/RabAvert mod rabies (hundegalskab) og Encepur mod europæisk flåtbåren hjernebetændelse (TBE), er et perfekt strategisk match til Bavarian Nordics eksisterende vaccineforretning.

 

FDA-godkendelsen af JYNNEOS var ligeledes et vigtigt skridt mod at kunne øge værdien af kontrakterne på levering af koppevacciner til den amerikanske regering. Godkendelsen åbner desuden en ny kommerciel mulighed, da den også omfatter abekopper, som er en alvorlig sygdom, der spreder sig i byer og stærkt befolkede områder.

 

Købet af vaccinerne accelererede Bavarian Nordics mål om at blive en kommerciel og profitabel vaccinevirksomhed med flere år, og selskabet forventer således i år omkring en tredobling af omsætningen til ca. DKK 1,9 mia. og en driftsindtjening (EBITDA) på ca. DKK 675 mio.," afslutter virksomheden.

 

Til delvis finansiering af købet af vaccinerne og til opbygning af en global salgsorganisation udbyder Bavarian Nordic nye aktier med fortegningsret for eksisterende aktionærer i perioden 12. - 25. marts 2020.

 

Yderligere detaljer om udbuddet kan findes i prospektet, der er tilgængeligt på www.bavarian-nordic.com."

 

I den forbindelse afholder Bavarian Nordic i samarbejde med Dansk Aktionærforening et gratis investormøde i København den 10. marts 2020, hvor du kan møde CEO Paul Chaplin, CFO Henrik Juuel, der sammen med Rolf Sass Sørensen, VP Investor Relations & Communications, vil fortælle mere om opbygningen af en global vaccineforretning.

 

Investormødet afholdes på Philip Heymans Alle 3, 2900 Hellerup, kl. 17:30 - 18:30. Dørene åbnes kl. 17:00, hvor der vil være en lille forfriskning. Der et begrænset antal pladser til investormødet, og der er mulighed for parkering i området mod betaling.

 

Tilmelding skal ske senest tirsdag den 10. marts 2020 kl. 12.00 her

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: