16. august 2019 kl. 17.02
Masser af gode tilbud, selvom aktie­markedet er tæt på rekord
Det er ikke svært at finde spændende køb til den internationale portefølje, trods aktiekurser tæt på rekord. Og - måske lidt overraskende - har én af de absolutte tech-giganter fundet vej til porteføljen.
Af Per Juul, direktør, Juul Value Invest | per@juulvalueinvest.dk

Porteføljen har siden nytår opnået et afkast på 10,1 procent, mens verdensmarkedet er steget 11,6 procent. Siden sidste status den 8. april har porteføljen givet et afkast på minus 2,4 procent, mens verdensmarkedet er faldet 0,6 procent. Det er egentlig nådigt sluppet, for porteføljen har haft tre aktier, der er faldet rigtigt meget.

 

Dårligst er det i perioden gået for Kindred Group (-45 pct.), NNIT (-45 pct.) og Prosafe (-42 pct.). At det ikke er gået værre skyldes, at porteføljen også har haft mange positive og høje afkast. Bedst er det i perioden gået for ÅF Pöyry (+30 pct.), McKesson (+23 pct.) og Walt Disney (+19 pct.).

 

Jeg glæder mig over, at ÅF Pöyry og McKesson - nogle af de nye køb fra i år - har gjort det rigtig godt.

 

Prosafe har høj gæld og lever i en branche, der er meget afhængig af olieprisen, så det er ikke så overraskende, at den tager store sving. Derfor er den også porteføljens mindste position. Jeg øger positionen en smule fra 1,5 til 2,0 procent.

 

NNIT kom med et regnskab for første kvartal, der fortæller en helt ny og noget dyster historie, som kan forklare det store fald. Mere om det længere nede.

 

Kindreds meget store dyk har imidlertid været en overraskelse. Selskabet bliver nu ramt af, at det svenske marked har fået ny, national lovgivning for spil, hvilket blandt andet betyder, at spilskatterne stiger meget. Men det har vi vidst ville komme i meget lang tid. Et marked med ny lovgivning som denne vil ofte få øget omsætning, hvilket trækker i positiv retning. Men i Sverige ser det foreløbig ud til, at det går den modsatte vej. Alligevel synes jeg, at faldet er uretfærdigt stort, og jeg øger lidt i den. 

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: