31. maj 2019 kl. 08.19
Investér i de politikere der vil skabe en folkelig aktiekultur
"Valgkampen har været præget af nye og mere ekstreme partier, en statsminister under pres, og et enigt korps af eksperter, der fortæller, at resultatet aldrig har været mere forudsigeligt. Men spænding eller ej, så er valget vigtigt!" Det skriver vores direktør, Mikael Bak, i dette debatindlæg.
Af Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening

Mens politikerne har travlt med at dele løfter ud, er vi en stor gruppe danskere, der stadig kun er ved at varme op til at sætte vores kryds. Valgkampen har været præget af nye og mere ekstreme partier, en statsminister under pres, og et enigt korps af eksperter, der fortæller, at resultatet aldrig har været mere forudsigeligt. Men spænding eller ej, så er valget vigtigt!

 

I Dansk Aktionærforening repræsenterer vi mange private investorer på tværs af partifarver. Her er vi enige om, at investering ikke - som nogle fejlagtigt tror – handler om, at gøre de rige rigere. Det handler om, at helt almindelige danskere, både landmanden og pædagogen, der har fx 30.000 kr. stående på bankbogen, får de bedste betingelser for at komme i gang med at investere, og få formuen til at vokse.

 

Det koster penge at have penge stående i banken, og på lang sigt er det er problem også for politikerne. Derfor er det vigtigt, at vi hver sætter kryds ved en politiker eller et parti på tværs af blokkene, der vil arbejde for, at skabe bedre rammevilkår for danskernes opsparing. Lad os i første omgang fokusere på formuer fx mellem 50.000-500.000 kr., så der ikke går rigmands-politik i den.  Vi har brug for at en kommende regering, uanset om den er rød eller blå, klart og tydeligt arbejder for tre enkle faktorer: 1) mere enkelhed, 2) bedre uddannelse og 3) flere incitamenter til alle der engagerer sig og investerer deres midler. 

 

Enkelthed handler om, at vi skal gøre det enkelt at handle fx aktier. Vi skal have en større grad af ensartethed i vores skattesatser, så almindelige mennesker kan gennemskue reglerne (en flad skattesats), og vi skal sikre ensartede vilkår for både ind- og udenlandske aktier, fonde, ETF’ere. Bedre uddannelse handler om, at vi skal have investering på skoleskemaet ligesom iværksætteri og samfundsfag. Og endelig er der behov for at gøre det mere attraktivt for helt almindelige danskere, at gå i gang med at investere. Det sker ikke af sig selv. Hvis vi vil have frigjort de store mængder af private kapital, så kræver det, at politikerne tør at lave ordninger, der gør det mere attraktivt at investere og spare op.   

 

Så uanset om du stemmer rødt eller blåt, så handler det om, at du investerer i de politikere, der har modet til at udvikle en stærk folkelige aktiekultur til gavn for hele samfundet. Det er værd at kæmpe for. 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: