31. maj 2019 kl. 00.00
Sådan kommer du godt fra start
Ulrik Dalls bog "Kom i gang med aktier" er den perfekte guide til dig, der ønsker et grundlæggende indblik i aktieinvestering og en værktøjskasse til at træffe de rette investeringsvalg.
Af Jakob Petersen, freelance, Dansk Aktionærforening

Visse bøger kommer ned fra reolen igen og igen. Post-it’s vælter frem blandt æselører og kaffepletter, og fingrene finder hjemmevant de relevante passager. Ulrik Dalls "Kom i gang med aktier" er en oplagt kandidat til at blive en sådan klassiker for dig, der er ny på aktiemarkedet.


Det er ikke spor svært at starte med at investere. Du skal bruge nogle penge, dit NemID og internetadgang – så er du i gang. Men uden ordentlig vejledning kan du nemt komme til at betale dyre lærepenge for at forstå, hvad der skal til for at lykkes.


Hvilken vejledning skal du så lede efter? Du vil hurtigt opdage, at folk står på nakken af hinanden for at give dig råd om investering, og kvaliteten er pænt sagt svingende. Ulrik Dall kender du garanteret allerede hér fra Aktionæren. Udover at være erfaren økonom med et kompetent indblik i alt, der har med investering at gøre, så er han også dygtig til at forklare, så alle kan være med. Du skal lede længe efter en bedre vejleder.


Bogens udgangspunkt er, at du som aktieinvestor er medejer af de virksomheder, du køber aktier i. Det betyder, at du skal have forståelse for, hvad der gør en virksomhed værd at eje, og hvordan “dine” virksomheder tjener sine penge. Forståelsen finder du i regnskabet.

 

I bogen får du en grundig, men letlæselig gennemgang af de relevante tal samt viden om, hvordan du anvender de vigtigste nøgletal og modeller til at værdisætte en virksomhed. Samtidig lærer du, hvordan du håndterer risiko ved at sammensætte din portefølje ud fra simple, men solide principper.

 

 

Ulrik Dall: Kom i gang med aktier
Antal sider: 150
Forlag: Bodano
Udgivet: 2014
Pris: 295 kroner (inkl. fragt)

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: