Investorviden

Råd til forskellige typer af etiske investorer

Billede
Flere og flere er begyndt at lægge vægt på etik, når de skal investere. Hvis du er én af dem, så har du nok allerede opdaget, at det ikke er helt nemt i praksis. Bogen "Investing for Change" giver dig gode råd og vejledning.
Billede

Af
Jakob Kappel Petersen

journalist, Dansk Aktionærforening

Flere og flere er begyndt at lægge vægt på etik, når de skal investere. Hvis du er én af dem, så har du nok allerede opdaget, at det ikke er helt nemt i praksis. Der findes godt nok fonde sammensat af aktier i virksomheder, der får flotte point i forhold til en række indikatorer for miljøpåvirkning samt social og ledelsesmæssig bæredygtighed. Men det er ikke ligetil at gennemskue kriterierne, eller hvordan du vælger noget fra, og hvad det kan betyde for dit afkast.

Investing For Change griber det pædagogisk an. Er du rød, gul eller blå? Den gule investor går op i, at virksom­heder gør det rette, selvom det giver lavere afkast. Den blå, pragmatiske type vil både have et ordentlig afkast og undgå de værste syndere. Røde investorer går alene efter pengene uanset omkostningerne.

Augustin Landier and Vinay B. Nair: Investing for Change: Profit from Responsible Investment

Antal sider: 192
Forlag: Oxford University Press
Udgivet: 2008
Pris: 190 kroner (med forsendelse), amazon.co.uk