Investorviden

Michael Friis: Risiko har en pris

Billede
Billede

Af
Jørn Nielsen

Forhenværende redaktør på Aktionæren

Hvad lærte du af finanskrisen?

”At vi skal være varsomme, når nogle siger: ”Det her kan ikke blive billigere”. Når bobler springer, er der ingen bund. Derfor kigger jeg altid efter tegn på overoptimisme.”

”Og så skal vi kigge efter ubalancer. Gældsætningen var helt ude af kontrol op til finanskrisen. Vi har ikke set så store ubalancer siden.”

Hvad burde private investorer have lært af finanskrisen?

”Private eller professionelle … er der den store forskel (griner)? Læren må være, at risiko har en pris. Op til finanskrisen var der en oplevelse af, at når noget er i krise, skal det nok blive godt igen, for sådan havde det fungeret længe. Risikoen var ikke prissat rigtigt, fordi alle var vant til, at det gik hurtigt over, hvis der opstod en krise. Og sådan fungerer det faktisk igen.”

”Men jeg håber, at markedet lærer at prissætte risiko rigtigt.”

”Lige nu er der ikke meget, der tyder på det. Alt er smådyrt, og vi ser en del mere eller mindre suspekte noteringer af nye selskaber på børserne alt for tidligt. Tidligere var det ventureselskaber, der skød penge i denne type virksomheder, men nu er det de private investorer, der køber sig ind. Og man kan sætte godt spørgsmålstegn ved, om de er i stand til at vurdere, om risikoen er rigtig prissat.”



<< Gå tilbage til "Det lærte vi af finanskrisen"