Investorviden

Ann Lehmann Erichsen: Brug din sunde fornuft

Billede
Billede

Af
Jørn Nielsen

Forhenværende redaktør på Aktionæren

Hvad lærte du af finanskrisen?

”At det kan gå op og ned, men det har ikke givet mig sved på panden. Jeg har investeret bredt og stiller ikke urealistiske krav til mit afkast. Når jeg ser tilbage, har jeg opnået pæne afkast uden at være grådig.”

”Jeg sparer op, fordi jeg gerne vil kunne trække mig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid. Det er min frihedsopsparing.”

”Hvis der skulle komme en ny nedtur, når jeg skal til at bruge af min opsparing, så behøver jeg jo ikke sælge alt på en gang. Jeg kan nøjes med at sælge en lille portion.”

Hvad burde private investorer have lært af finanskrisen?

”Vi kan se på tallene, at danskerne HAR lært at spare op siden finanskrisen. Men de fleste af deres penge står kontant. Så jeg kunne godt tænke mig lidt mere initiativ fra danskerne. Folk er generelt alt for bange for risiko. De lider af investeringsforskrækkelse, eller hvad man skal kalde det.” 

”I stedet for at brokke sig over den lave rente på bankkonti burde danskerne begynde at investere deres opsparing. Det er et felt, hvor alle kan være med. Brug din sunde fornuft. Lad ikke følelserne afskrække dig fra at investere. Hvis du ikke har tid eller lyst til at sætte dig ind i, hvordan man gør, kan du jo købe dig ind i en ordning, hvor andre har sat sig ind i, hvordan man investerer fornuftigt og får et ordentligt afkast. Der er løsninger til alle.”


<< Gå tilbage til "Det lærte vi af finanskrisen"