13. juli 2018 kl. 11.57
Morningstar: Defensive aktier er billige
På globalt plan er aktier generelt fair prissat. Skal man finde undervurderede aktier, bør man kigge efter defensive aktier indenfor stabilt forbrug og sundhed. Det er konklusionen i den seneste kvartalsopgørelse fra Morningstar, som også peger på enkelte selskaber, der betragtes som godt køb.
Af Jørn Nielsen, journalist og redaktør, Dansk Aktionærforening

Morningstars globale markedsindeks omfatter 1600 aktier, som analyseinstitutet følger tæt. Lige nu fremstår aktierne samlet set som fair prissat – udtrykt i middelværdien 1,00, skriver Morningstar i deres kvartalsopgørelse Q3-2018. Men selvfølgelig er der både lande, sektorer og enkelte selskaber, der afviger fra middelværdien. Og er du på udkig efter en undervurderet sektor, bør du kigge på stabilt forbrug. Her er middelværdien 0,94. Sundhedssektoren ligger også under middelværdien – på 0,98.

 

 

Enkelte gode køb

 

Blandt enkeltaktier indenfor stabilt forbrug fremhæver Morningstar især det amerikanske selskab General Mills (børskode: GIS), hvor Morningstar ser et potentiale ”på mindst 20 procent”. Selskabet har opkøbt Blue Buffalo, der producerer foder til kæledyr. Opkøbet faldt ikke i investorernes smag, men Morningstar mener, at det er et godt køb.

 

”Vi er dog mere optimistiske omkring selskabets evne til at puste nyt liv i væksten ved at reinvestere i dets egne brands og integrere og vækste Blue Buffalo,” skriver Morningstar i kvartalsopgørelsen.

 

Indenfor sundhed fremhæver Morningstar Allergan (børskode: AGN).

 

”I kontrast til flere af dets konkurrenter indenfor specialiseret medicin kan selskabet bryste sig af en attraktiv produktportefølje og en innovativ pipeline,” skriver Morningstar.

 

 

Norske aktier er dyre

 

Geografisk er det primært i de såkaldte emerging markets, at man finder hele aktiemarkeder, der ifølge Morningstar er undervurderede.

 

I Norden er aktierne generelt højt prissat – ikke mindst i Norge. Men forklaringen på det er, at Morningstar mener, at olieprisen vil falde, fordi produktionen af skifer-olie igen vil føre til overproduktion.

 

”Markedet undervurderer skifer-industriens evne til at kaste oliemarkederne tilbage i overkapacitet,” skriver Morningstar med henvisning til, at en oliepris på det nuværende niveau på omkring 65 dollar pr. tønde (WTI) gør det attraktivt at udvinde skifer-olie.

 

Ønsker du at investere i oliebranchen, peger Morningstar på det canadiske transportselskab Enbridge (børskode: ENB). Hele 50 procent er potentialet i aktien, mener Morningstar.

 

 

Artiklen fra Morningstar finder du her.
 
Det interaktive verdenskort, hvor du kan se, hvor meget Morningstar mener, aktiemarkederne er over- eller undervurderede, finder du her.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 7/2020
    6.-9. oktober
  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: