04. maj 2018 kl. 00.00
Nyt offer i Danske Banks hvidvasksag
KOMMENTAR: I denne uge offentliggjorte Finanstilsynet resultatet af deres gennemgang af Danske Banks hvidvasksag i den estiske filial. Det førte til både påbud, påtaler, forhøjet kapitalkrav, og at Finanstilsynets formand valgte at trække sig. Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, kommenterer her sagen.
Af Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening

Meget tyder på, at Danske Banks hvidvasksag i den estiske filial begynder at samle momentum. Tidligere på året er direktøren for Business Banking i banken trådt tilbage af denne grund. Torsdag offentliggjorte Finanstilsynet så resultatet af deres gennemgang af sagen. Det blev til 8 påbud og 8 påtaler. Endvidere er banken blevet pålagt at forhøje deres kapitalkrav med 5 milliarder kroner. Alt i alt en betragtelig dom.

 

Umiddelbart efter offentliggørelsen valgte Finanstilsynets formand, Henrik Ramlau, at trække sig fra posten. Han er tidligere finansdirektør, eller CFO, i banken, og de kritisable forhold har fundet sted, mens han stadig var ansat i banken.

 

Dansk Aktionærforening hilser denne udvikling velkommen. Den fjerner enhver tvivl om, hvorvidt Finanstilsynet kan handle objektivt. Og den ligger fint i forlængelse af Dansk Aktionærforenings bemærkninger på Danske Banks generalforsamling her i foråret, hvor vi blandt andet kommenterede bankens igangværende interne undersøgelse og Finanstilsynets rolle på følgende måde:” Man har som udenforstående lidt svært ved at se for sig, hvordan man fra bankens side vil udspørge den tidligere CFO, der nu er formand for Finanstilsynet? At Finanstilsynet ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen også er i gang med at efterforske sagen gør jo ikke billedet mindre kompliceret, og slet ikke i lyset af, at formanden for tilsynet har erklæret sig inhabil i sagen”.

 

Dansk Aktionærforening gav ved samme lejlighed udtryk for, at hele sagen er ærgerlig set med aktionærøjne, fordi den lægger uforholdsmæssigt meget beslag på ledelsens tid. Tid, der kunne være brugt til at udvikle forretningen yderligere.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: