02. marts 2018 kl. 11.38
Drusebjerg: Det ser rigtig godt ud
”Kig på virksomhedernes fremtidige indtjening. Det er den, I betaler for.” Sådan lød opfordringen fra Carnegies chefstrateg, Henrik Drusebjerg, til tilhørerne på InvestorDagen i København sidste år. Nu har de fleste selskaber fremlagt deres årsregnskaber. Hvordan ser det så ud med forventningerne til den fremtidige indtjening? Vi har bedt Henrik Drusebjerg gøre status.
Af Jørn Nielsen, journalist og redaktør, Dansk Aktionærforening

Regnskabssæsonen er ved at være slut. Selskaber verden over har fremlagt regnskaber med deres forventninger til den fremtidige indtjening. Og hvad er det så for et billede, der tegner sig?

 

”Det ser rigtig godt ud. I USA er virksomhedernes forventninger til indtjeningen vokset med 14,5 procent, hvis vi sammenligner med virksomhedernes hidtidige forventninger og analytikernes forventninger. I Europa er tallet lidt lavere, men næsten på samme niveau. På globalt plan er det 16-17 procent. Så det viser, at virksomhederne stadig er i stand til at øge indtjeningen,” siger Henrik Drusebjerg.

 

”Personligt tror jeg, at forventningerne er lige vel optimistiske. Men kunne vi bare få ti procent, er det jo også flot,” tilføjer han.

 

Prispres er en permanent tilstand

Er der geografiske områder eller sektorer, hvor billedet ser knap så lovende ud?

 

”Man kan sige, at de stabile aktier generelt har haft det svært i et stykke tid. Men ellers ikke,” siger Henrik Drusebjerg.

 

Vi har hørt meget om prispres i eksempelvis energisektoren, medicinalsektoren og semi conductor-sektoren. Har det nogen indflydelse?

 

”Det er ikke anderledes end normalt. Jeg mener, at alle virksomheder er under et vedvarende prispres. Det er en permanent tilstand, og virksomhederne har hidtil vist, at de godt kan øge indtjeningen, selv om der er et pres på priserne. Så det tror jeg ikke, man skal være bekymret for.”

 

”Det er mere interessant at kigge på, hvilke sektorer der har mest gavn af den økonomiske situation, vi er i, med stigende vækst i hele verden og stigende rente i USA – vel at mærke stigende fra et meget lavt niveau. I stedet for at tale om stigende renter kan man jo nærmere tale om en normalisering af renteniveauet. Det vil påvirke nogle sektorer positivt, andre negativt.”

 

”Og her kan vi i Carnegie især få øje på to sektorer, der vil få gavn af udviklingen: Finans og Tech-virksomheder. Det har vi ment et stykke tid, og det billede har regnskabssæsonen ikke ændret på.”

 

Så udsigterne for 2018 ser fornuftige ud?

 

”Jeg er helt rolig. Og rimelig fortrøstningsfuld.”

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 • Aktionæren 1/2018
  11.-13. februar
 • Aktionæren 2/2018
  25.-27. marts
 • Aktionæren 3/2018
  22.-24 april 
 • Aktionæren 4/2018
  20.-22. maj 
 • Aktionæren 5/2018
  1.-3. juli 
 • Aktionæren 6/2018
  19.-21. august
 • Aktionæren 7/2018
  7.-9. oktober 
 • Aktionæren 8/2018
  18.-20. november 
 • Aktionæren 9/2018
  16.-18. december 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: