• Ifølge PFA peger alt på, at Emmanuel Macron (foto) bliver Frankrigs kommende præsident på søndag. Og det har pensionsselskabet positioneret deres investeringer efter | Foto: Caroline Blumberg, Scanpix
  Ifølge PFA peger alt på, at Emmanuel Macron (foto) bliver Frankrigs kommende præsident på søndag. Og det har pensionsselskabet positioneret deres investeringer efter | Foto: Caroline Blumberg, Scanpix
05. maj 2017 kl. 11.36
Sådan scorede PFA 800 millioner kroner på det franske valg
Finansmarkederne tog meget positivt imod resultatet af første runde af præsidentvalget i Frankrig. Det nød PFA godt af. De tjente faktisk hele 800 millioner kroner på at positionere sig rigtigt op mod valget. Se her hvordan - samt hvordan de vurderer, at verden ser ud efter anden runde af valget på søndag.
Af Annette Mors-Arvidsen, journalist og webmaster, Dansk Aktionærforening

Midtsøgende Emmanuel Macron og højrefløjskandidaten Marine Le Pen vandt første runde af det franske præsidentvalg. Det resultat kunne finansmarkederne rigtig godt lide. Og det kunne pensionsselskabet PFA også. Deres investeringsstrategi gavnede nemlig af et positivt udfald – og det gav dem i kølvandet på første runde et afkast på hele 800 millioner kroner, skriver Børsen i denne uge.

 

"Vi fik os positioneret godt op til afstemningen, hvor resultatet kom til at stemme helt overens med de forventninger, vi havde til, at Emmanuel Macron og Marine Le Pen fik flest stemmer," siger investeringsdirektør Henrik Nøhr Poulsen i PFA. 

 

Henrik Nøhr Poulsen forklarer om den succesfulde strategi:

 

"Vi var velforberedte og har haft en hensigtsmæssigt eksponering mod stigende aktiekurser, især i Europa. Siden valget er det gået rigtig godt i Europa, men også andre dele af verden, så det har givet betydende afkast for PFA's kunder den seneste uges tid."  

 

Vil søndagens valg føre en Macron-sejr med sig?

Op til det franske valg har der været en del snak om, at en sejr til Le Pen – med sin kritiske linje over for EU og frihandel - vil kunne give nervøsitet på finansmarkederne. Så den anden, og afgørende, valgrunde på søndag den 7. maj er ikke uvæsentlig for markedsstemningen.

 

Ifølge PFA - og meningsmålingerne - peger alt dog på, at Emmanuel Macron bliver præsident. 

 

Rasmus Pilegaard, seniorstrateg i PFA, forklarer i en video på PFA’s hjemmeside, at første runde af valget har givet tre meget vigtige – og positive – indikationer for en Macron-sejr:

 

 1. Macron fik flere stemmet ved valget end Marine Le Pen.

 2. Meningsmålingerne forud for valget holdt rent faktisk stik. Med Brexit sidste år og valget af Trump som amerikansk præsident har meningsmålinger ikke været noget, man kunne tage for gode varer, men første runde har givet fornyet tro på meningsmålingerne, når vi kigger fremad. Og i disse står Macron til at være den af opløbets kandidater, der bedst kan slå Le Pen.

 3. Der var en ganske pæn valgdeltagelse, og det betyder, at de vælgere som Macron skal tiltrække fra de kandidater, der ikke gik videre, forhåbentlig også møder op til anden runde.

Se hele videoen med Rasmus Pilegaard her >>

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 9/2019
  9.-13. december
 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: