03. februar 2017 kl. 00.00
Kom under huden på Warren Buffett med ny dokumentar
HBO havde i denne uge premiere på dokumentaren ”Becoming Warren Buffett”. Dokumentaren zoomer helt tæt på mennesket Warren Buffett og giver dig eksklusive interviews med venner og familie og indblik i den legendariske investors hverdag.
Af Annette Mors-Arvidsen, journalist, Dansk Aktionærforening

Du skal ikke mange minutter ind i den ny HBO-dokumentar ”Becoming Warren Buffett” for at blive bekræftet i, at verdens mest succesfulde investor er en type for sig selv.

 

Vi følger den 86-årige Warren Buffett på vej på arbejde, hvor han – som hver morgen – gør stop ved McDonalds. Hvilken menu han vælger, afhænger af aktiemarkedernes start på dagen. Mon i dag er en menu til 2,61 dollar, 2,95 dollar eller 3,17 dollar?

 

”Markedet er nede i dag, så jeg tager den til 2,95,” siger Warren Buffett og tager derfra med en McSausage.

 

Denne handling – at spare 20 cent på sin morgenmad på trods af, at han har en anslået formue på 60 milliarder dollar – er meget sigende i fortællingen om Warren Buffett. Han bor stadig i det beskedne hus i Nebraska, han købte i 1958. Også hans holding- og investeringsselskab Berkshire Hathaway, der årligt omsætter for mange milliarder dollar, holder til i de samme beskedne lokaler, som de altid har gjort.

 

Alt i alt er der ikke meget ved hans nøjsomme liv, der afslører, at vi har med en mangemilliardær at gøre.

 

Et personligt portræt 

Dokumentaren giver dig indblik i Warren Buffetts tal-nørdede barndom over livet som "følelsesmæssigt udfordret" ægtemand og far til at blive en af verdens rigeste mænd. Den afslører også - som noget nyt - hvordan det gik til, at han i 2006 donerede størstedelen af sin daværende formue på 44 milliarder dollar til Bill Gates' - en af hans få tætte venner - velgørenhedsfond.

 

Han fortæller, at det var planen, at han skulle "earn the money", og så var det hans højtelskede hustru Susan, der skulle "spend the money". Hun ønskede, at de mange penge skulle doneres til godgørende formål gennem en fond, og da hun pludselig dør i 2004, bliver det Warren Buffetts vigtige opgave at opfylde hendes ønske. 

 

Tv-holdet bag dokumentaren har fået eksklusiv adgang til hjemmevideoer, billeder og interviewet både familie og venner – og det er der kommet et meget personligt portræt ud af. 

 

Vil du se dokumentaren?

»Becoming Warren Buffett« havde premiere på HBO Nordic tirsdag den 31. januar. Den varer 1 time og 25 minutter.

 

Se dokumentaren "Becoming Warren Buffett" på HBO Nordic her >>

- Det kræver abonnement til HBO Nordic at se dokumentaren, men er du ikke kunde og rigtig gerne vil se den, så kan du lige nu få en gratis prøveperiode på 30 dage. (Tilbuddet gælder dog kun for nye kunder.) Du klikker dig bare ind på linket herover og trykker på play-knappen, så kan du enten logge ind eller melde dig til. 

  

Se forfilmen til dokumentaren herunder:

 

 

 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: