Det er hårdt at give aktierne klø. Foto: Shutterstock
Investorviden: En rapport fra Goldman Sachs baseret på analyse af 21 bjørnemarkeder siden 1800 viser, at en aktienedtur – et såkaldt bjørnemarked – udløst af udefra kommende begivenheder varer kortere og retter sig hurtigere end bjørnemarkeder udløst af cykliske bevægelser eller strukturelle problemer. Den aktuelle coronakrise er et eksempel på et bjørnemarked udløst af årsager, der intet har med finansmarkederne at gøre.
Foreningsnyt: På baggrund af myndighedernes anbefalinger har vi fra Dansk Aktionærforening valgt at henstille til, at alle foreningens arrangementer afløses eller udsættes - indtil videre til og med april måned 2020.
Aktieudsigten: Påskeugen er traditionelt en stille uge på finansmarkederne, men i år kan nye meldinger om coronakrisens udvikling skubbe markederne i den ene eller den anden retning. Også nyt fra Opec-mødet mandag og offentliggørelse af referatet fra seneste Fed-møde onsdag er værd at holde øje med.
Investorviden: PREMIERE: Så er første afsnit af Dansk Aktionærforenings nye program Aktionærerne klar til alle vores medlemmer. Se med her. Og glæd dig allerede nu til næste afsnit, der har premiere på dk4 onsdag d 7/4 kl. 22.45 og her på siden torsdag d. 8/4.
Investorviden: ”Hold op med at prøve at forudsige retningen på aktiemarkedet, økonomien, renter eller valg.” Sådan lyder et berømt citat fra en endnu mere berømt investor, Warren Buffett – verdens gennem tiden mest succesfulde af slagsen. Det er sådan et citat mange kan se det rigtige i – "i fredstid". Men når retningen bliver stejl nedad, bliver det straks sværere.
Foto: Shutterstock
Investorviden: På kinesisk kan ordet kopiere betyde at lære. Som privat investor er det muligt tilsvarende at lære og at kopiere andres handler og handelsstrategi. Også måske endda profitere af det.
Investorviden: Aktiemarkederne falder og falder, men på et tidspunkt rammer de bunden og vender derefter tilbage til - og passerer - det tidligere topniveau. Sådan siger erfaringen i hvert fald. Men hvor lang tid kan der gå, inden vi igen ser rekordniveauerne fra februar? Og hvor langt kan markederne falde, inden de vender?

TEMA: Dansk Aktionærforenings modelporteføljer

Investorviden: Det er i et uroligt marked, at de aktive fonde skal vise deres værdi ved at udvælge de bedste aktier. Nogle aktive fonde skuffer slemt, mens andre klarer sig pænt. Men hvad bliver det samlede resultat?
Fundamental Portefølje: Thorleif Jacksons fundamentalportefølje gjorde det godt i 4. kvartal, men ikke godt nok til at indhente efterslæbet i forhold til indekset fra de tidligere kvartaler. Set over hele porteføljens levetid ligger afkastet dog fortsat komfortabelt over markedsafkastet. To aktier forlader porteføljen, mens to nye kommer til.

TEMA: Redskaber til teknisk analyse

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: