07. juni 2015 kl. 06.43
Aktietilbagekøb

Udtrykket 'tilbagekøb' bruges typisk i forbindelse med at et selskab tilbagekøber egne aktier. Formålet med et aktietilbagekøbsprogram kan være flere: Ledelsen kan ikke finde bedre investeringsmuligheder, købet vil understøtte kursen, og købet vil fjerne risiko i forbindelse med udstedelse af optioner. Kan evt. efterfølges af afnotering af aktier og nedskrivelse af aktiekapitalen.

 

Aktietilbagekøb forbedrer EPS, da der vil være færre aktier, som overskuddet skal deles ud på.

 

Hvis en virksomhed har overskydende kapital, som den gerne vil betale tilbage til aktionærerne, kan den vælge mellem aktietilbagekøb eller udbytte.

Læs også:

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.