07. juni 2015 kl. 06.43
Price/sales (P/S)
Price/sales (P/S) angiver forholdet mellem kursen på en aktie og selskabets omsætning per aktie. P/S er således et mål for, hvordan aktiemarkedet vurderer selskabets salg og dermed de grundlæggende muligheder for at tjene penge. I vurderingen af et selskab kan man med fordel sætte selskabets P/S i forhold til P/S for andre selskaber i samme branche eller i forhold til P/S for hele branchen. Nøgletallet anvendes dog væsentligt mindre end P/E-kvoten.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.