07. juni 2015 kl. 06.43
Omvendt aktiesplit

Et omvendt aktiesplit er ændring af aktiens nominelle værdi, hvor for eksempel 10 gamle aktier giver én ny aktie. Det vil sige, at flere aktier sammenlægges til én ny aktie. Den nye aktie vil alt andet lige have samme markedsværdi som de - i eksemplet - 10 gamle aktier.

 

Omvendte aktiesplit foretages ofte efter voldsomme kursfald, hvor kursen per aktie er faldet til under aktiens nominelle værdi. Da man ikke kan rejse ny kapital ved at udstede nye aktier til en kurs under den pålydende værdi, sker omvendte aktiesplit som forberedelse til en kapitaludvidelse.

 

Modsat 'aktiesplit'.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.