07. juni 2015 kl. 06.43
Konjunkturfølsomhed

Konjunkturfølsomhed udtrykker en virksomheds eller branches følsomhed over for svingninger i konjunkturen - altså hvor vidt virksomhedens eller branchens omsætning følger konjunktursvingningerne. Nogle virksomheder og brancher er mere konjunkturfølsomme end andre. F.eks. er forbruget af fødevarer meget lidt konjunkturfølsomt, hvorfor virksomheder inden for denne branche ikke rammes særligt af en lavkonjunktur. Disse virksomheder betegnes som defensive. Derimod svinger langvarige forbrugsgoder stærkt med konjunkturen, hvorfor virksomheder i denne branche ofte bliver ramt hårdt af en lavkonjunktur. Til gengæld er det også disse, der nyder særlig godt af en højkonjunktur. Disse betegnes som cykliske aktier.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.